Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Reklámfilmben is jók - Díjat nyert a soproni filmesek

A Soproni Múzeumról szóló reklámfilm harmadik lett az országos pályázaton.

26 film között a harmadik helyen végzett a Soproni Múzeumról szóló reklámfilm a Múzeumok Éjszakája alkalmából kiírt országos megmérettetésen. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága hirdette meg a pályázatot, amelynek egyik kategóriája a videó reklámspot készítés volt. Olyan legfeljebb 90 másodperces videókkal lehetett nevezni, amelyek kedvet ébresztenek másokban is, hogy részt vegyenek a Múzeumok Éjszakáján.

A filmet a Soproni Múzeum különböző kiállítóhelyein: a Storno-házban, a Fabricius-házban, a római kori kőtárban, a Tűztoronyban és a Fő téren forgatták le a Múzeumok Éjszakája előtt pár nappal. Érdekesség, hogy a szereplők szinte kivétel nélkül a Soproni Múzeum munkatársai, akik korhű ruhákban, különleges helyszíneken láthatóak.A filmet Czetin Zoltán, Farkas Jenő, Huszár Judit és Riba Szabolcs készítette, az alkotók célja az volt, hogy bemutassák, milyen varázslatos helyek vannak a Soproni Múzeumban és hangsúlyozzák: a történelem (lehet) szórakoztató.

A pályázatra beérkezett filmeket szakmai zsűri értékelte, a legjobbakat (köztük a soproni reklámspotot is) bemutatták a nagyközönségnek, valamint a későbbiekben is felhasználják a Múzeumok Éjszakája kampányaihoz. – Nagy öröm számunkra, hogy ezzel a filmmel nemcsak a Múzeumok Éjszakáját, de a Soproni Múzeumot is népszerűsíthetjük országszerte – mondta dr. Tóth Imre a Soproni Múzeum igazgatója.

A filmet a legnagyobb videómegosztó oldalon lehet megtekinteni Múzeumok Éjszakája Sopron címmel, illetve látható a Soproni Múzeum honlapján, valamint Facebook oldalán is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szálláshelyek jól teljesítenek Sopronban

Jól indult az év a soproni szállásadók számára, az első négy hónapban a korábbiakhoz képest… Tovább olvasom