Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Reklámfeliratok: magyar nyelven is

A „nyelvtörvény” előírásának megfelelően ez év január elsejétől az üzletek reklámtábláin és üzletfeliratain magyar nyelven is szerepelnie kell a szövegnek. Bár vannak hiányosságok, Sopronban ebből a szempontból nem rossz a helyzet.
Feliratok: Szigorú intézkedést csak a legvégső esetben alkalmaznak.
– A 2001-es, „nyelvtörvénynek" nevezett törvény értelmében a 2002. február 17. óta nyitott üzleteknek eleve meg kellett felelniük az előírásoknak. Az azelőtt is meglévő üzletek részére adott határidő járt le most január elsején – nyilatkozta lapunknak dr. Becher Rezső, a soproni polgármesteri hivatal igazgatási irodájának vezetője
– Az ellenőrzés az igazgatási iroda feladata, az üzletek működésének jogszerűségét egyébként is ellenőrző kolléga foglalkozik az üzletfeliratok vizsgálatával.
A várost járva találkozunk olyan üzletekkel, melyek tulajdonosai még nem tettek eleget az előírásoknak.
– A késlekedők figyelmét az iroda munkatársa felhívja a hiányosságok megszüntetésére, mert célunk a jogszerű állapot kialakításának elérése. Kis türelmi időt mindenki kap, csak a legvégső esetben alkalmazzuk a szigorúbb intézkedési formákat: az ideiglenes bezárást vagy a működési engedély visszavonását – mondta dr. Becher Rezső.
A „nyelvtörvényként" emlegetett 2001. évi XCVI. törvény előírja, hogy a magyar nyelven kiadott sajtótermékekben, rádió- és televízióműsorokban, szabadtéri reklámhordozókon közzétett hirdetések szövegét és az üzletek feliratát magyarul (vagy magyarul is) fel kell tüntetni. Idén január elsejétől már számon kérhetők a törvényben foglaltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Struktúraváltás a postán

A Magyar Posta milyen szervezeti struktúrában működjön tovább? A kérdésben csak tavasszal várható… Tovább olvasom