Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Rejtett kamerákkal figyelik az erdőt Sopronban

Az elmúlt időszakban némiképp csökkent a vandalizmus, ám éves szinten így is több millió forintos kárt okoznak a meggondolatlan emberek.

- Az erdei tanösvényeket, parkerdei létesítményeket ért rongálások megelőzése igen fontos feladat – jelentette ki dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Taeg) vezérigazgatója. – A parkerdők nyugalmának védelme érdekében a rendőrséggel és a polgárőrséggel együttműködési megállapodást kötöttünk.

Ennek köszönhetően az elmúlt időszakban némiképp csökkent a vandalizmus, ám éves szinten így is több millió forintos kárt okoznak a meggondolatlan emberek. Leginkább a Tolvaj-árok elejét érik a rongálások: a természetjárók által használt turistaházat például le is kellett bontanunk, olyannyira sorozatosan törtek-zúztak benne. A Tolvaj-árok felújítása napirenden van, még e hónapban természetismereti tanösvényt hozunk ott létre.

– A másik neuralgikus pont a Szárhalmi-kilátó, más néven a kecskehegyi kilátó, amit igen súlyosan tönkretettek – folytatta dr. Jámbor László. – Már volt rá példa, hogy a rendőrség és a polgárőrség rongálókat kapott el, a megelőzés érdekében az erdőgazdaság most rejtett kamerák felszerelését tervezi, együttműködve a rendőrséggel. Mindez hathatós módszernek ígérkezik a természeti környezetben kárt okozó emberek kiszűrésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőd: hatályon kívül helyezték az osztályok áthelyezését

A fertődi képviselő testület, a megyei kormányhivatal törvényességi észrevétele nyomán hatályon… Tovább olvasom