Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Rejtélyes detektívtörténet

Az ausztriai News hetilapban fényképes riport jelent meg egy bécsi magánnyomozóról, aki a lap állítása szerint az osztrák fővárosból ellopott Audit Sopronban „lopta vissza”. Az erről készült videofelvételt állítólag le is adták a rendőrségen, a kapitányságon azonban senki sem tud még hasonló esetről sem.
Visszalopta az Audit? Az osztrák magazinban megjelent fényképek minden kétséget kizáróan Sopronban készültek, nem éppen jó hírét keltve ezzel a városnak.
Néhány éve hatalmas betűk hirdették egy osztrák lapban, hogy Sopronban és környékén barbár körülmények között tartják az állatokat a magyarok. Tavaly a soproni gyepmester fotóit közölte egy ugyancsak osztrák lap, azt állítva, kegyetlenkedik az állatokkal. Az igazság ebben a két esetben távol állt a közöltektől, mint ahogy azt az utóbbi esetében vizsgálat is bizonyította.

Most újabb „sztori" főszereplője lett Sopron. A News című hetilap legfrissebb számában fényképsorozattal illusztrálja, ahogy egy osztrák magándetektív Sopronban visszalopja a Bécsből korábban ellopott ezüstmetál Audit.

A fotós dolgozik

A News szerint Georg Krasser magándetektív „füles" hatására indul Magyarországra, hogy hazájában ellopott kocsik nyomára bukkanjon. Sopronban két napi várakozás után fel is fedez egy ezüstmetál Audit. A lap fotósa ott van, amikor a magándetektív videóra veszi a kocsiból kiszálló férfit, aki a „sétálóutca" felé veszi az irányt. A fotós megörökíti azt is, ahogy az autók visszalopására szakosodott detektív eredeti másodkulcsával kinyitja az Audit, majd a motorháztetőt is, hogy azonosítsa az alváz- és motorszámot. Miután meggyőződött róla, hogy a kocsi azonos az általa keresettel, a klingenbachi határátkelőn elhagyja az országot, ám előtte, még magyar oldalon a benzinkútnál az eredetivel azonos osztrák rendszámra cseréli a magyart.
A lap szerint ezt követően Georg Krasser besétál a rendőrségre, ahol „Az már az önök dolga, hogy mit kezdenek vele" felkiáltással átadja videofelvételeit. Aztán gond nélkül átjut a határon.

A rendőrség cáfol

– A Soproni rendőrségen hasonló eset sem történt – cáfolja a történetet dr. Boros Gábor rendőrkapitány. A bűnügyi osztály vezetője, Hidegh Tamás szintén a fejét csóválja. – Nekünk nem adtak le videokazettát, nem jelentettek be Audi-lopást, és az osztrák kollégák sem kértek bécsi autótolvajok elfogásához segítséget vagy információt – mondja az alezredes. Nem tud az esetről Kiss Imréné, a megyei főkapitányság sajtóreferense sem, márpedig a bécsi és a megyei rendőrök között jó az együttműködés, az információcsere.

Az osztrák hetilapban ennek ellenére ott vannak a felvételek. A magándetektív kamerával pózol a fotósnak, s a háttérben Sopron belvárosa látszik, ahol még ismerős arcokat is fel lehet fedezni a járókelők között. Az Audi is ott áll, sőt, az egyik felvételen, igaz, kitakart arccal, a feltételezett „eredeti" tolvaj is jól látszik. Georg Krassert az osztrák biztosító háromezer euróval (mintegy 750 ezer forint) jutalmazta a sikeres kalandért, a News magazin pedig kitűnő reklámot csinált a magándetektívnek – Sopronnak már kevésbé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kegyeletvirágok a körforgalomban

A soproni, Csengery úti körforgalomban pénteken tragikus baleset történt: féktávolságon belül… Tovább olvasom