Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Régi helyén marad a piac

A közeljövőben nem várható, hogy teljesen felújítanák a soproni piacot, továbbá a hozzá tartozó négy épületet. Ami biztos: a piac marad a régi helyén, és nincs szó a megszüntetéséről.

A nagy áruházláncok, hipermarketek sem tudták legyőzni a piacot. Sopronban továbbra is hétvégente zsúfolásig „telt házzal" működik a Csarnok utcai piac, ahol most már az őstermelők a szezonális friss zöldségeket, gyümölcsöket is kínálják. Nemcsak az árusok, hanem a vásárlók szerint sem halasztható tovább az épületek felújítása.
A piachoz tartozó négy épületben működő üzletek többségében a kereskedők is tulajdonrészt szereztek.

Így a renoválás nem csupán a soproni önkormányzaton, hanem az üzlettulajdonosokon is múlik.
Grubits József, a Sopron Holding zrt. ingatlanhasznosítási és -kezelési divízió vezetője lapunknak elmondta, ebben az évben csupán a kisebb munkálatokra jut pénz. Az árusoktól beszedett helypénzt – ami négyzetméterenként 150–250 forintig terjed – teljes egészében visszaforgatják.

– Szükséges lenne a vizesblokkok teljes felújítása, ami mintegy kétmillió forintba kerülne, ennyit azonban nem tudunk elkülöníteni – folytatta a vezető. – Szeretnénk kijavítani az út aszfalthibáit. A komolyabb munkálatok megkezdéséhez viszont az üzlettulajdonosok anyagi hozzájárulása is szükséges. Az biztos, hogy a közeljövőben komolyabb fejlesztés nincs betervezve. A piac azonban továbbra is a régi helyén marad, nincs szó arról, hogy más helyre költözne.

Néhány évvel ezelőtt felmerült, hogy a mostani csarnokokra ráépítenek, ezáltal piacközpontot hoznának létre. Az ötlet azóta is mint lehetséges megoldás maradt meg.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű a határátlépő

A hónap elején Sopronkövesden megnyitott határátlépési pont nemcsak kulturális, hanem gazdasági… Tovább olvasom