Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Régi-új iskolaigazgatók

Kissé vontatottan, több részletben zajlott a közgyűlés, mivel két protokolláris esemény is esett erre a napra.

Az ellenzék bírálta, miért szükséges a C típusú nyelvvizsga a pályázóknak.
Így a képviselők csak este hat után értek a harminchat napirendi pont végére.
Délelőtt a városi tulajdonú cégek éves beszámolóinak elfogadásánál tovább nem jutott a képviselő-testület. Kalmár István alpolgármester negyed tizenegykor berekesztette a közgyűlést. Ekkor már a városháza előtt várt egy busz a városvezetőkre, tisztségviselőkre, akik a soproni szennyvíztisztító telep alapkőletételén tették tiszteletüket. Majd két órakor újabb ünnepélyes formaságra került sor. Walter Dezső polgármester és dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrkapitány együttműködési megállapodást írt alá.

A megállapodásban szerepelt, hogy az önkormányzat kétmillió forinttal támogatja a Soproni Rendőrkapitányság munkáját.
Az összeget többek között a járőrszolgálat működtetésére, fokozott rendőri jelenlétre és a nagyobb

városi rendezvények biztosítására fordítják.
Ezt követően lendültek munkába a képviselők, akik a délutáni „műszakban" mindenféle különösebb vita nélkül, dinamikusan hozták döntéseiket.

Elfogadásra került a város és vonzáskörzetének tavalyi közbiztonsági helyzetéről készült beszámoló. Ezt Farkas Gábor soproni rendőrkapitány ismertette, hangsúlyozva, hogy szép eredménnyel végezték munkájukat. Míg a megyében 100 ezer lakosra 3343 bűncselekmény jutott, addig Sopronban „csupán" 2833. A felderített bűncselekmények száma pedig a megyei 46,5 százalékhoz képest, a városban 47 százalékos volt. Elhangzott, szorgalmazzák a lakótelepi rendőrség létrehozását, illetve Bánfalva és Brennbergbánya területén is szeretnének nagyobb rendőri jelenlétet biztosítani.

Ezt követően kisebb nézeteltérést váltott ki a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetői igazgatói álláspályázat kiírásában feltételként szereplő C típusú nyelvvizsga. Az ellenzék részéről olyan kritika érte az előterjesztést, hogy tavaly az idegenforgalmi igazgató kinevezésénél sem volt szükség nyelvvizsgára. Kalmár István rövidre zárva a vitát, töröltette az előterjesztés szövegéből a nyelvvizsgára vonatkozó kritériumot. Majd ugyanígy járt el a GYIK Kht. ügyvezető igazgatói álláspályázatáról szóló előterjesztés esetében.

Egyetlen kivétellel döntés született a nevelési-oktatási intézmények igazgatóinak kinevezéséről is. A titkos szavazás végeredménye szerint szeptember 1-től 2010. július 31-ig a Horváth József Művészeti Iskolát Horváth Rudolf, a Petőfi-iskolát Sipos Ferenc, a Nevelési Tanácsadót Egedi Cecília, a Fenyő Téri Általános Iskolát pedig Barilichné Tóth Rita igazgatja. A középiskolai kollégium igazgatójának kinevezése ügyében azonban eredménytelenül zárult a szavazás. Ezért a jelenlegi igazgató, Riedl Márta megbízatását augusztus végéig meghosszabítják, majd újabb pályázatot ír ki a posztra a városvezetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénél maradó soproni múzeumok

A soproni városvezetés még tavaly nyáron kereste meg a megyei önkormányzatot, hogy a soproniak igényt tartanának a város, illetve a vonzáskörzet megyei fenntartású múzeumainak tulajdonjogára.A korábbi elképzelésektől eltérően a soproni önkormányzat egyelőre mégsem veszi át a helyi és a város környéki megyei fenntartású múzeumokat.  Tovább olvasom