Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Regényi Tibor a Deep Purple megszállott relikviagyűjtője

Sopronhorpács - A sopronhorpácsi Regényi Tibor megszállott gyűjtő. Fanatikus és büszke is egyben. A legendás együttes Deep Purple ereklyéket, emlékeket, posztereket és mindent, ami a zenekarral kapcsolatos – gyűjti. Immáron több mint harmincöt éve.
Már az adatok is döbbenetesek. Csak a fotókat tekintve, ha másfél méter szélesen egymás mellé tennénk, akkor több mint hetven métert tenne ki. A poszterek közül az elsőt még 1972-ben szerezte meg. Ám a részletekre is ügyel, így ezeket sötét szobában letakarva tartja. Csak akkor veszi elő, ha nagyon szükséges. A fényen ugyanis megfakulnának a lenyomatok. Az pedig egyet jelent: elértéktelenedést.

 A sopronhorpácsi Regényi Tibor megszállott gyűjtő.
A sopronhorpácsi Regényi Tibor megszállott gyűjtő.

Ebben az évben maradt ki az általános iskolából, és ekkor kapta meg az első Deep Purple-bakelitlemezét. Aztán sorra jöttek a lemezek, majd a CD-k és fotók. A ’70-es években rengeteget hallgatták a Szabad Európa Rádiót, mivel gyakran játszották az együttes felvételeit. Már akkor érezte, tudta, ez az a zene, amit nagyon is szeret. Talán innen indult a gyűjtőszenvedélye.

1972 óta sorra jöttek a lemezek, majd a CD-k és fotók.
1972 óta sorra jöttek a lemezek, majd a CD-k és fotók.

Tibor nem volt rest és tavaly a Deep Purple budapesti koncertjén négy órát állt a szakadó esőben. Csak azért, hogy az első négy között juthasson be a Papp László Arénába. Így jutott hozzá az egyik dedikált pengetőhöz. Igaz, az ugyancsak dedikált dobverőhöz is kalandos úton jutott hozzá. Az egyik tengeren túli internetes árverős honlapon kínálták eladásra az ereklyét. Az egyik osztrák ismerősén keresztül szerezte meg a dobverőt.

Bakelitek között.
Bakelitek között.

Két nagy szekrényben, kulcsra zárva tartja a relikviákat, a lemezeket, köztük az eredeti és felbontatlan csomagolású korongokat. tárlat legérdekesebb darabja talán az az eredeti bőrdzseki, amelyet Jon Lord, az alapító írt alá, valamint egy dobverő, amelyet Ian Paice használt egy budapesti koncerten. A tárgyak eszmei értéke felbecsülhetetlen. Az ereklyéket egyszer már Sopronhorpácson, valamint Pápán is kiállította. Legközelebb várhatóan, november 14-én Budapesten tárja a nagyközönség elé.

Olvasóink írták

 • 7. bucka 2008. október 17. 20:34
  „Nekem is kedvencem a Deep Purple. Tibor talán tudna nekem tippet adni arra, hogyan juthatok hozzá egy olyan zenei anyaghoz, ahol szimfónikus zenekarral/ talán a Royal Szimfonikusokkal.../ játszott közösen a banda. Azt fiatalon mennyit hallgattam az orsós magnómon, aztán elkallódott.”
 • 6. c1 2008. október 17. 18:07
  „Gratula!”
 • 5. Lárika 2008. október 16. 22:52
  „Igen! Ez még zene! nagyon jó zene!
  A gyűteményhez gratulálok!”
 • 4. másnapos 2008. október 16. 14:07
  „Utolsó mohikánok!!! ZENÉT játszanak, szivből, sallangok nélkül, úgy, ahogy azt nagyon kevesen tudják a világon. Szinte minden évben jönnek Magyarországra, én csak biztatni tudok mindenkit, hogy menjen el egy DP koncertre, fantasztikus!
  Regényi Úrnak pedig gratulálok a gyüjteményhez, és még sok relikviát kivánok!”
 • 3. alidor 2008. október 16. 12:07
  „Csiga, Te vagy az ÁSZ!!!!”
 • 2. 7. 2008. október 16. 11:11
  „Meg tudom érteni, hogy szereti ezt a zenét. "Valamivel" jobb, mint a Győzike, meg a Fekete Pákó.”
 • 1. elismerő 2008. október 16. 10:16
  „Gratulálok a gyűjteményhez, további sok sikert és egészséget a folytatáshoz!

  Elismerésre igazán méltó! Így tovább...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fészekrakás bankhitelből, támogatással

Győr-Moson-Sopron - A fiatal párok életében egyszer csak eljön a közös otthonteremtés ideje. A… Tovább olvasom