Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Rázuhant a villanyoszlop

Halálos kimenetelű baleset történt tegnap délelőtt a 85-ös számú főút pinnyei elágazásától mintegy 500 méterre. A húsz kilovoltos elektromos vezetékek cseréjekor egy eltört betonoszlop halálra zúzta Cs. Attila bágyogszováti villanyszerelőt.

(illusztráció)
A szalmára száradt vér, egy elárvult védősisak, gazdátlan kesztyűk és az utolsó mozdulatra kinyílt drótvágó őrizte már csak az emlékét annak a fiatal villanyszerelőnek, akit tegnap ért halálos baleset Pinnye határában. Délelőtt fél tizenkettő tájékában a 28 éves K. Attila bágyogszováti villanyszerelő vállalkozott arra, hogy egy betonpózna tetején elakadt villanyvezetéket kioldjon. Amikor azonban felmászott az oszlop tetejére, az tőben eltört, és a leeső fiatalember fejére csapódott. Cs. Attila a helyszínen életét vesztette.
– Nagyon jó ember volt – mondta a kivitelező, a győri székhelyű VILL-KORR Bt. egyik munkatársa, miközben a szerencsétlenül járt ember szétszóródott munkaeszközeit gyűjtötte össze a földről. – A fiatalember Bágyogszováton élt az öccsével, a szüleik korán meghaltak. Kilenc éve dolgozott már a cégnél, sok szakmai fogást tanultak tőle a kezdők.

Amikor leesett, egy másodperc alatt rázuhant a betonoszlop, esélye sem volt szegénynek, azonnal meghalt. Mi húztuk le róla a darabokra töredezett oszlopot.
A szörnyűség ijedt tanúi csoportokban álldogáltak, eközben munkavédelmi szakértők, rendőrségi helyszínelők, az ÉDÁSZ és VILL-KORR képviselői vizsgálódtak a helyszínen. Márkus István, a megyei munkabiztonsági és munkaügyi felügyelőség igazgatóhelyettese elmondta, hogy a baleset a 85-ös számú főút pinnyei elágazásától 500 méterre történt. Az ÉDÁSZ megbízásából a győri VILL-KORR Bt. munkatársai újra akarták kicserélni az egyik 20 kilovoltos villanyoszlopsor vezetékeit. Éppen az új kábelt húzták ki, amikor az oszlop kereszttartójában az elakadt. K. Attila vállalkozott arra, hogy a huzalokat kiakasztja. A szabályoknak megfelelően mászott fel, és éppen már munkához látott, amikor hirtelen tőben eltört a betonoszlop és rádőlt a szerencsétlenül járt villanyszerelő fejére, aki koponyasérülésébe a helyszínen belehalt. – A baleset körülményeinek kivizsgálása megkezdődött, körülbelül egy hónapig eltart amíg az eredményekről beszámolhatunk – mondta Márkus István.
Takács Gyula alezredes, a megyei rendőrkapitányság munkatársa szerint a baleset körülményeit államigazgatási eljárás keretében a Soproni Rendőrkapitányság is megkezdte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályaépítés gőzerővel

A Sopron-Szombathely vasútvonal gőzerővel zajló modernizálása mérföldkőhöz érkezett: tegnap mutatták… Tovább olvasom