Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Rangos elismerés az Álomfirkák soproni alkotójának

Ambrits Tamás soproni fotográfus elnyerte az E-MAFOSZ kitüntető címet, Álomfirkák fantázianevű kiállítása a napokban nyílt meg.

A MAFOSZ soros közgyűlésén, február 20-án adják át a diplomákat és kitüntetéseket. Az eseményen Ambrits Tamás, soproni fotográfus is jelen lesz, s átveheti oklevelét.

- A ˝MAFOSZ-diplomás Fotóművésze˝ cím elnyerésére pályázni kell. Számítottam rá, hogy megfelelek majd a kritériumoknak, de természetesen nagyon örültem annak, amikor erről hivatalosan is tájékoztattak. Ez a szakmai elismerés fotós berkekben sokat jelent, s hogy gyakorlati szempontból miért előnyös, azt bizonyára a későbbiekben megtapasztalhatom majd - mondta portálunknak Ambrits Tamás, a Soproni Fotóművészeti Kör (SFK) tagja, akinek február 11-én a Szombathelyi MMIK-ban megnyílt az Álomfirkák című kiállítása.

Ambrits Tamás fotográfus képei. Forrás: Soproni Fotóművészeti Kör

- Hat éve vagyok tagja a SFK-nak, korábban már volt egy bemutatkozó tárlatom, az Arctér. Ebben leginkább portrék szerepeltek, olyan alkotások, amelyekkel ténylegesen ˝bemutatkozik˝ az ember. Az Álomfirkák kiállítás már egy egészen más utat takar. A megnyitón Gasztonyi Károly grafikusművész a következő szavakkal jellemezte: ˝A képeken egy szimbólum egy-egy szó, maga a kép egy mondat, a kiállítás egésze pedig egy vers.˝ Rendkívül jó érzés volt ezt hallani, csakúgy, mint a látogatóktól kapott pozitív visszajelzéseket is - folytatta Ambrits Tamás. - Sopronban május 8-ától lesz látható a tárlat, a Várkerület Galériában. Az Álomfirkák fantázianév egy anekdota kapcsán született, amely szerint Babits Mihálynak szokása volt, hogy éjszaka felkelt álmából és leírta azokat a rímeket, gondolatokat, amelyek az eszébe jutottak, ő nevezte ezeket ˝álomfirkáknak˝.

- A képek fotómanipuláció útján jöttek létre, régóta a digitális fotózás érdekel. Rugalmasabb, gyorsabb és nagyobb szabadságot ad számomra. Nem a pillanatot akarom megörökíteni, hanem egy egyedi hangulatot, az időtlenség érzését kelteni - zárta szavait a fotográfus.

 A "MAFOSZ-DIPLOMÁS FOTÓMŰVÉSZE" cím elérésének feltételei (A cím rövidítése: E-MAFOSZ)

-  minimum öt éves aktív tevékenység a MAFOSZ valamely (vagy több) tagszervezetében, amelyet az alkotócsoport(ok) vezetője igazol és/vagy öt éves MAFOSZ pártoló tagság, melyet a szövetség ügyvezető elnöke igazol.

- legalább öt éves fotóművészeti alkotó tevékenység, amelyet az első közhasznú, nyilvános szerepléstől számítunk, amely megfelel a minősítési kritériumoknak;

- legalább egy fotográfiai tevékenység (önálló-vagy csoportos kiállítás, önálló fotóművészeti album kiadása , előadás, diabemutató, publikáció, stb.);

- fotókiállításokon való szereplés: nemzetközi vagy országos  kiállítás
zsűrije részéről, legalább harmincöt elfogadása minimum tíz különböző alkotásnak;

- tíz alkotásból álló portfólió beadása, amely kizárólag olyan alkotásokat tartalmazhat, melyek korábban nemzetközi és/vagy országos zsűrizett, minősített kiállításokon szerepeltek.


(A galériánkban látható képeket a Soproni Fotóművészeti Kör honlapjáról válogattuk - a szerk.)

Olvasóink írták

  • 1. moose 2011. február 17. 10:43
    „Na igen. A művészet itt kezdődik. Megnéztem a többit is Fcbúkon. Nagyon tetszik a stílus. Kíváncsi lennék honnan ez az ihlet. ) http://popaganda.com/Paintings/pages/06_HammersinVase.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglopták a vállalkozót: A biztosító végül fizetett valamennyit

A sopronkövesdi Bors Pétertől 1,1 millió értékben loptak el mezőgazdasági eszközöket ismeretlenek. A… Tovább olvasom