Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Raktár is került a gyártás mellé

Új munkatársak felvételére is szükség lehet Lövőn, ahol regionális raktárat alakítanak ki hamarosan.

A Roto Elzett gyárában úgy tűnik, komolyabb veszteség nélkül sikerült átvészelni a válság legnehezebb hónapjait.

A Roto Elzettnél a kényszerűségből és a munkahelyek megőrzése céljából korábban bevezetett 36 órás munkahétről hamar visszaálltak a régi rendre. Nyár elejétől pedig már szombati túlmunkára is szükség volt.

– Mindig gyorsan reagálunk a piaci folyamatokra, nem volt ez másként a válság kirobbanásakor sem. Mivel év elején átmenetileg csökkent a kereslet a termékeink iránt, átszerveztük a munkát. Egy ideje viszont újra a megszokott rend szerint dolgozunk, a további racionalizálás részeként pedig hamarosan a gyártás mellé kerül a raktározás, amivel még hatékonyabbak lehetünk. Így cégünk elsőként Lövőn alakít ki egy regionális raktárat, ahonnan a világ 11 országába, az ottani értékesítési raktárakba szállítunk majd, s nemcsak Nyugat-Európába, hanem Oroszországba s Kínába is. Először azt gondoltuk, építünk egy raktározás céljára szolgáló csarnokot, de rájöttünk, hogy a gyártás átszervezésével, a gépek átcsoportosításával a már meglévő csarnokokban is ki tudunk alakítani egy megfelelő helyiséget. Így a vállalat megtakarítja a németországi központi raktárba történő szállítást. A kezdeményezés mindenképpen előremutató, hiszen így naprakészen tudjuk nyomon követni a folyamatokat és azonnal tudunk reagálni a vevőink igényeire.

A gyárban főként nyílászáró-vasalatokat gyártanak, termékeiket Oroszországba és Kínába is szállítják. Fotó: Magasi
A gyárban főként nyílászáró-vasalatokat gyártanak, termékeiket Oroszországba és Kínába is szállítják. Fotó: Magasi

De nem az a célunk, hogy raktárra termeljünk, a rendeléseknek megfelelően továbbra is rugalmasan szervezzük a munkát – tudta meg portálunk Pintér Jánostól, a Roto Elzett vezérigazgatójától.

A Roto több mint 4000 főt foglalkoztató multinacionális nagyvállalat lövői gyárában jelenleg 500-an dolgoznak, főként nyílászáró-vasalatok gyártásával foglalkoznak. A raktár kialakítására vonatkozó projekt idén indult és jövő év elejére fejeződik be. Ez idő alatt szervezik át úgy a gyártást, hogy a folyamatos termelés mellett felszabaduljon az a létesítmény, ahol a mintegy 3000 négyzetméteres regionális raktárat kialakítják. A fejlesztés miatt minden bizonnyal szükség lesz új munkatársakra is, a cégvezetés szerint a jó szakembereket mindig szívesen fogadják.

Olvasóink írták

  • 2. Cereus 2009. október 12. 19:53
    „Ja, azután meg majd kirugdalják őket..., vagy jöhet a brazil gépsor...”
  • 1. info2009* 2009. október 07. 11:14
    „Ez az a gyar, amit Kinaba fognak telepiteni egy ido utan mert ott a termeles joval olcsobb. Ezek nem hosszutavu beruhazasok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: Ne engedjük el az utógondozottak kezét!

Az MDF képviselői elfogadhatatlannak tartják, hogy három évvel csökkenteni akarják az utógondozás… Tovább olvasom