Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Rajnától Bordeaux-ig: Női borbírálók Sopronban

Sopron - Közel 250 résztvevőt várnak idén Sopronba a VIII. Magyarországi Bormarketing Konferencia szervezői, amelynek keretében kihirdetik az V. VinoFem Borverseny eredményét is.
Ebben az évben – november 26-án – Sopronban rendezik meg az V. VinoFem Borversenyt. A verseny bírái – kizárólag hölgyek – hét országból érkeznek. A versenyre minősített palackos borokkal lehet nevezni, a bírálóbizottság pedig a kategóriagyőztes borok közül választja majd ki a legjobbat, amely megkapja a borverseny fődíját, egy barrique hordót.

A díjkiosztó ünnepségre és az eredményhirdetésre a december 6–7-én megrendezésre kerülő VIII. Magyarországi Bormarketing Konferencián kerül sor.

"Nem az idő halad: mi változunk, egy század, egy nap szinte egyre megy."

Madách Imre e szép gondolatát választották a konferencia mottójául a szervezők. Nem véletlenül, hiszen a Magyar Bormarketing Kht. megalakulásával a hazai bormarketing nagy változások előtt áll. Az országos találkozó elsődleges célja a már törvényileg szabályozott közösségi marketingprogram részletes tárgyalása. A szakemberek a 2008–2011 közé eső időszakra kijelölt célokat és azok megvalósításának lehetőségeit is megvitatják.

Az eddigi évek gyakorlata szerint idén is olyan országok képviselői lépnek a pódiumra, ahol példaértékű marketingprogramok folynak, vagy amelyek a magyar bor piacaként jelölhetők meg. A Rajna vidékéről, Geisenheimből két kutató érkezik.

Dr. Szolnoki Gergely docens a német borpaic elemzését vállalta fel, Edward Binder pedig a kelet-európai bortermelő országok exportlehetőségeiről beszél majd. A németországi vendégelőadók mellett újdonság, hogy a bordeaux-i borvidék képviselője is Sopronba látogat.

Jacques Olivier Pesme egyetemi tanár a borászati kis- és középvállalkozások stratégiáiról tart előadást. Az egyik szekcióülésen a lengyel borpiac sajátosságait mutatják be, de szó lesz a magyar borok német megítéléséről és a szlovák borpiacról is.

A konferencián a szakemberek arról is tárgyalnak, miképp juttatható a magyar bor külföldi piacokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött a haltelepítés

Sopron és környéke - Sopronban, illetve a város térségében is befejeződött a haltelepítés. A… Tovább olvasom