Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Ragyogó táblák a világörökségen

A Fertő-táj világörökség területén tucatnyi figyelemfelhívó és útbaigazítást segítő tábla újult meg. Az időjárási viszontagságok mellett a vandálok rongálása is szükségesség tette a felújítást.

A Fertő-táj Világörökség Egyesület elvégezte a tájon található térképes táblák részleges felújítását. A tizenhatból tizenkettő tábla újult meg, a felújítás költsége eddig 360 ezer forint.

– Ezeket a táblákat még 2005-ben helyezték el a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal megbízásából az összes világörökségi területen, de időközben átkerültek a Fertő-táj Világörökség Egyesület tulajdonába – tudtuk meg Taschner Tamástól, az egyesület titkárától. – Céljuk, hogy láthatóvá tegyék az értékeinket, szeretnénk velük felhívni a figyelmet az itt található érdekességekre. Többféle tábla létezik, ezek közül most az asztalszerűen elhelyezetteket újítottuk fel, hiszen az elmúlt öt év azért megviselte őket. Egyrészt az időjárás is mostohán bánt velük, másrészt sajnos a vandalizmusnak is volt szerepe az elhasználódásukban.

Olvashatóbb: Tucatnyi felújított tábla hirdeti továbbra is a Fertő-táj érdekességeit. Fotó: Magasi
Olvashatóbb: Tucatnyi felújított tábla hirdeti továbbra is a Fertő-táj érdekességeit. Fotó: Magasi

Reméljük, a jövőben mindenki vigyáz a táblákra és megőrzi épségüket.
A felújításon átesett táblák Fertőd, Sarród, Fertőszéplak, Hegykő, Fertőhomok, Hidegség, Fertőboz, Balf, Fertőrákos és Nagycenk településeken, valamint a Páneurópai Piknik emlékhelyén találhatók.

Olvasóink írták

  • 2. lorenzo_lamas 2010. november 04. 12:14
    „wurstland - ez jó :-)”
  • 1. miracle 2010. november 05. 20:10
    „A felújított táblának a Wurstland is része?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mással újíttatta fel ingatlanát az önkormányzat

Brandstätterné Raposa Tünde csaknem teljes egészében önerőből újíttatta fel azt a műemlék épületet, aminek csupán tizenkét százalékban tulajdonosa.
Tovább olvasom