Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Ráfizetéses nyilvános üzletág

Négy nyilvános illemhely szolgálja Sopronban a helyiek és az idelátogatók szorító gondjainak „könnyítését”. Működtetésük évek óta ráfizetéses.
– Nyugdíjas vagyok, jól jön ez a kis kiegészítés a nyári hónapokra – mondta a Kossuth utcai nyilvános illemhely előtt szorgalmasan söprögető özvegy Pataki Mihályné. A rábízott helyiségek ragyognak a tisztaságtól, frottírtörülközők lógnak a fogason. Azért az meglátszik, hogy nem a XXI. századi korízlés szerint épült a bodega.
– Nincsenek ám sokan! – legyint a forgalomra Pataki Mihályné. Az elmúlt hónapban is csak 1.620 forintot adott le. Mutatja a „jegyeket", ezekkel is el kell számolnia.

Merthogy a WC-ket a Soproni Városüzemeltetési Kft. működteti a város megbízásából, s az itt dolgozókat is a kft. alkalmazza minimálbérhez közeli fizetésért.
– Nekünk ráfizetéses az illemhelyek működtetése, de hiába próbálkoztunk évekig a licitekkel, pályáztatással, egy vállalkozó sem mutatott komolyabb érdeklődést. Ennél európaibb, ráadásul olcsóbb is lenne a pénzbedobós nyilvános WC-k felállítása – vélekedik a Soproni Városüzemeltetési Kft. igazgatója, Major Árpád.


Sopronban négy nyilvános illemhely működik: a Kossuth utcai mellett a legforgalmasabb a Várkerületen, aztán a Washington-parkban és az Erzsébet-kertben. Mindenütt a kft. alkalmazottjai várják a kuncsaftokat. Ezen kívül még két romos illemhely van, a Deák téren, illetve a Várison, ezek felújítása azonban már nagy költséggel járna.
– Április 15-től vagyok itt, a szerződésem október elsejéig szól, addig elsöprögetek – búcsúzik Pataki Mihályné, s elsiet, a női szakaszba vendég érkezett...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosok álmatlan éjszakái

Sopron nem írt ki pályázatot az orvosi ügyelet ellátásra. A betegek éjszakai és hétvégi ellátását a… Tovább olvasom