Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Rádudáltak - Négy év börtön a soproni kalapácsos sofőrnek

A Győri Törvényszék négy év börtönre ítélte Zs. Rajmundot, aki a kalapácsos sofőrként lett ismert, mivel brutális módon gumikalapáccsal támadt egy másik férfire, aki rádudált a kereszteződésben.

15.30 - Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosabb büntetést, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett jogos védelmi helyzetre hivatkozva. Az ügyész kérte a vádlott előzetes letartóztatását. A bíróság ezt elutasította.

14.43 - A vád azt állította, hogy a férfi 2013 júniusában tétovázott a gumijavítónál, indexelt, de nem hajtott balra. A mögötte haladó sofőr végül kikerülte és rádudált. Haladtak szorosan egymás mögött, egy kis utcában a férfi kiszállt, cipőt kötött.

A kocsiból kibányászott gumikalapáccsal szeme alatt találta el a férfit, majd szembefordult vele és orrnyergére sújtott. Végül otthagyta, s a sértett hívott mentőt, amikor magához tért. Zs. Rajmund szerint a másik fél jött indulatba, folyton ráfékezett, s miután megálltak, a sértett kirángatta őt a kocsiból, és a kőműves védekezésül az első tárgyat kapta kezébe. Hátracsapott – egyszer.

Az ütések a sértettnek maradandó fogyatékosságot okoztak, az ízlelésben részleges zavara keletkezett.

A per záróbeszédei előtt egy perccel vallotta be a soproni kalapácsos sofőrként ismertté vált vádlott, hogy öngyilkossági kísérlet miatt négy hónapig pszichiátrai megfigyelés alatt tartották Németországban. Azt állította: lopott kerékpárt vettek társával, neki legfeljebb csak sejtése volt az áru kétes eredetléről. Emiatt azonban kint előzetes letartóztatásba helyezték és ő az első nap pánikba esett. Mind erről a védő is azt állította - meglepte, viszont úgy tűnt, hogy kapóra jön a dolog, hiszen épp azt próbálták bebizonyítani, hogy az egyébként csendes és konfliktuskerülő Zs. Rajmund irritálható a szokatlan és kizökkentő helyzetekben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrökre támadt egy férfi Sopronban

A soproni rendőröket egy helyi bevásárlóközponthoz hívták segítségül, mivel egy férfi nem volt… Tovább olvasom