Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Rádonyi: Egész nap lehet majd parkolni a pályaudvarnál

Sopron - A rendelet a teljes parkolási rendszer területén eltörölte a várakozási időt, így egész nap lehet majd parkolni a pályaudvarnál – mondta sajtótájékoztatóján Rádonyi László (Fidesz).
Értetlenkedve hallottuk Kalmár István MSZP-s frakcióvezető sajtótájékoztatóján elhangzottakat, miszerint a vasútállomás-környéki parkoló területén minössze négy órán át várakozhatnak a járművek – fogalmazott sajtótájékoztatóján Rádonyi László, a Fidesz frakcióvezetője. – Állításával ellentétben az elfogadott rendelet a teljes parkolási rendszer területén eltörölte a várakozási idő korlátozását. Így a GySEV-pályaudvar előtt is 8–18 óráig válthatnak majd parkolójegyet az ott megállni szándékozót. 700 forintba kerül itt majd egy teljes napi parkolás.

Rádonyi László hozzátette, a Kalmár István által említett fokozatosság elvével nem ért egyet, és az előző városvezetés sem élt ezzel az elvvel regnálása idején.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. c1 2008. november 10. 19:03
  „62
  HOPP és Novemberben Neked lehet kinos Te "kis beképzelt beteg"!
  Különben a Te álneved:Intel= Hölgy vagy Férfi????”
 • 62. Intel 2008. november 10. 17:19
  „November 18.-án találkozunk, ami Önöknek nagyon kínos lesz!

  Bemutatjuk mit tettek ez ügyben, hogy mennyire szerencsétlen emberei vannak, akik itt álneveken írogatnak...”
 • 61. Rádonyi László 2008. november 09. 21:16
  „Kedves Intel !
  Sajnálom, hogy a tények nem érdeklik és ha jól értettem saját magát sem akarja vállalni.
  A mélygarázst bárki kitudja nyitni, akinek van kulcsa hozza. A használatba vételi eljáráshoz hiányzik néhány apróság, az üzembe helyezéshez pedig 1 hónap problémamentes próbaüzem. No ennyit az egy hét alatt történő kinyitásról...”
 • 60. Intel 2008. november 09. 15:58
  „Rádonyi Úr!

  Önnek vannak dolgok amit nem kell tudnia.
  Viszont a szakembereinek igen, de úgy látom, hogy akik magának dolgoznak, azok nem azok, mert sok esetben nincsenek képbe.
  18.án megfogják mondani, hogyan lehet kinyitni a garázst egy hét alatt, és, hogy Önök miben hibáztak.

  Kérdésem miért készítenek közvélemény kutatást?
  Milyen pénz Alapból fizetik ki a megrendelést?”
 • 59. soproni 2008. november 09. 15:03
  „52. Igaz,hogy már többször is kértem,hogy ne használja a nickemet,vagy tegyen megkülönböztetést! Köszönöm.

  53.Nem én voltam,de remélem a reakciója eljut az illetékeshez.”
 • 58. Rádonyi lászló 2008. november 09. 13:56
  „Kedves Intel !
  Felhívására, most utólszor mélygarázs ügyben.
  A Holding nem tulajdonosa a mélygarázsnak és a problémát is csak megörökölte a Városüzemeltetési KFT-től, melynek jogutódja. Az üggyel kapcsolatban minden fontos eseményt már a Holding korábbi vezetése intézett.
  A mélygarázs tlajdonosa a Ráépítő, aki a akkor szerzi meg a mélygarázs kizárólagos tulajdonjogát, amennyiben annak használatbavételi engedélye jogerőre emelkedik és az inagtalannyilvántartásba bejegyezték.
  A Városüzemeltetési KFT - t a Közgyűlés 149/2005.(V.26.) határozatával, hogy a " mélygarázs használatbavételi engedélyeének jogerőre emelkedése után, az ingatlannyilvántartásba történő bejegyzést követőenoperatív lizingszerződést kössön az épület tulajdonosával"
  A fent említett szerződést a Holding korábbi vezérigagatója először 2005.április 24-én írta alá, majd módosították 2005.08.01-én.
  A mélygarázs 2005.április 24-én kapott építési engedélyt, mely 05.10-én lett jogerős, majd a kivitelezés a közműkiváltásokkal 2005.május 15-én megkezdődött.
  A tényleges építkezés kezdete 2005.09.05.
  A lizingszerződés aláírásával tehát nem hogy a használatba vételi engedélyt nem várták meg, hanem az építési engedély jogerőre emelkedését sem.
  Én nem tudom az okot, hogy miért.
  ÁFA ügyben nem vagyok szakember, de nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy a Holding, aki nem tulajdonosa, csupán bérlője a létesítménynek visszaigényelhesse az ÁFA összegét.
  Egy egyszerű példával próbálom ecsetelni: Vesz egy számítógépet, majd bérbeadja nekem és én megpróbálom visszaigényelni az ÁFA összegét. Szerintem nem megy.
  Az előterjesztésekben /2005.március és 2005.május/ a CÉH Rt - akkor még a projekt kitalálója és részese / a kiviteli költségeket 1,1 Mrd forintra becsülte /nem deríthető ki, hogy az összeg ÁFA -s vagy nem/ A 2005.áprilisi majd augusztusi lizingszerződésben már 2,07 Mrd+ÁFA összeg van.
  Nem tudom hogy nőtt meg ekkorára ?
  Az igazságügyi építési szakértő az elkészült művet 2008-ban 1,085 Mrd forintra becsülte.
  Nem tudom kinek van igaza ?
  Fentiek cáfolatát csak tárgyszerüen tudom elképzelni, mert itt nem igazán lenne elég, hogy a "Rádonyi" megint hazudik pedig milyen nagy hívő.
  Intel !
  Én ott leszek 18-án. Nyugodtan jöjjön oda hozzám és súgja oda "Intel vagyok" ,aztán mindenki előhozakodhat érveivel, ha kell nyilvánosan, ha nem akkor legalább 4szemközt.”
 • 57. Muckimókus 2008. november 08. 20:19
  „5-7 , majd 17-19 óra között kellett volna egy értelmes embernek megfigyelmi, mi történik az állomás környéki parkolókban. Kik mennek, kik jönnek, hogyan cserélődnek az autók. Utána egy rövid hatásvizsgálat... Féleszű döntés!”
 • 56. Intel 2008. november 08. 15:27
  „54.
  Nem, illesztem sehova...
  Csak nem válaszok rá...:)))”
 • 55. Feri1 2008. november 08. 15:21
  „jocó
  Én sem tartom túl jó ötletnek, hogy a számodra nem szimpatikus politikusokat az általuk üzemeltetett vendéglátóhely nevével, mint negatív tartalommal bíró jelzővel illesd. Ha úgy fogalmazok, hogy talán akaratod ellenére is, de egy vendéglátóhelyet (emberek munkahelyét, megélhetését) pártszimpátia szempontjából negatív színben tüntetsz fel. Sok balos olvassa ezt a fórumot, közöttük bizonyára akad, aki figyel is a mondandódra. Talán ők nem tudták, hogy a hely kikhez fűződik, általad már tudják.Hozzáteszem azt is, hogy ismert az emberek magyarországi megosztottsága, tehát hozzájárulhattál ahhoz, hogy ezen vendéglátóhelyek forgalma csökkenjen és bizonyos beállítottságú emberek ne térjenek be oda. Egy kicsit egyszerűre, szájbarágósra sikeredett, de talán valamit megértesz, miért sért érdekeket az írásod.”
 • 54. Feri1 2008. november 08. 15:10
  „Intel
  Ha így folytatod, azon kívül, hogy nevetségessé teszed magad, eléred azt is, hogy senki sem vesz komolyan,senki sem válaszol Neked itt a fórumon. A stílus maga az ember. A "jólértesültségeddel", a lehengerlő támadásaiddal egyértelműen bebizonyítottad, hogy egy igazi mszp-s fan vagy annak ellenére, hogy a pártonkívüliségedet hangoztatod. Azt hiszem, hogy a fórumon olvasottak közül Csabázsról és loadról lehet elmondani, hogy baloldaliságuk mellett is megpróbálnak objektívek maradni. Utóbbinak legtöbbször sikerül is.
  Gondolom ezt a véleményemet beilleszted az utóbbi napokhoz tartozó jóslatod közé.”
 • 53. joco1azigai´" 2008. november 08. 15:01
  „soproni 2008.11.08. 11:01 : (tudod irtam már Neked, de kimoderálták) kérlek csak egy mondatot, vagy szot idézz tölem ahol uszitottam és másokat mocskoltan , kiemeltem azokat a részeket ahol az a**usi párost "mocskoltam", de nevetséges az egész- nem mindenhol és nem minDEN E TÉMÁBAN LEIRT HOZZÁSZOLÁSOMAT TÖRÖLTÉK. ÉS NEVETSÉGES AZ IS, HOGY azota ilyen böszek a moderátorok miota megirtam a fönöküknek-föszerkesztönek- hogy panasszal éltam az Állampolgárjogi biztosnál, ahová minden e témában velük lefolytatott levelezést megküldtem.Érted.Lehet, hogy nem egy politikai platformon állok Veled, de azért én is megirhatom a véleményemet, lehet, hogy a "stilusom" nem olyan mint a Tied-nem is szeretném- de azért ugy e REAGÁLHATOK, nincs ill. még csak kezdeti a "gondolatrendörség" bevezetése itt a kisalföld honlapján”
 • 52. soproni 2008. november 08. 11:01
  „joco...joco1 az igazi...! Téged ezért fizetnek,hogy állandóan uszítasz és másokat mocskolsz? Kezdem azt hinni,hogy ez valóban így van! Muszáj minden cikk hozzászólásainál az általad bemásolt szöveget olvasnunk? Ne lepődj meg,hogy a Kisalföld kitiltással fenyeget! (remélem már meg is tették )Persze biztos visszatérnél más néven,de a stílusod maradna a tőled megszokott mindenkit megbotránkoztató és csupán magadat jellemző!.Gondolom Te nem örülnél annak,ha nap mint nap Rólad és a feleségedről olvashatnánk hasonló kritikákat,mint amivel Te illeted az általad nem kedvelt személyeket. A helyükben én már rég feljelentettelek volna,mert ez már nem szólásszabadság........ez már rágalmazás és becsületsértés!!!!Lehet,hogy Te úgy érzed nagyon okos vagy és mindent jobban tudnál csinálni mint a jelenlegi vezetőség,de más szóban cselekedni és irányítani ,mint a valóságban!”
 • 51. Intel 2008. november 07. 22:14
  „Rádonyi Úr!

  Huuhhhaaaaa
  Megint katolikus részére, ferdítette a dolgokat.
  Megint beakarja csapni a Sopron város lakóit?
  Aztán Gyurcsány, és Walter Urat szidja?

  Miért tusolta el az Áfát? Vagy nem tudta?
  Ezt eddig nem mondta...
  Még egy óriási hibát követett el!

  Viszont akkor még egy kérdés!
  Továbbra is fenntartja azt az állítását, hogy a forgalmat nem bírja el a mélygarázs pillérje?”
 • 50. látó 2008. november 07. 19:51
  „Kedves Csaba Zsuzsanna!

  ÁFÁ-t nem visszakövetelni ,hanem visszaigényelni szoktak! Erre akkor jogosult a cég ha továbbértékesítési, vagy hasznosítási szándék állapítható meg! Ettől ma "szegény" kis Holdingnak nemhogy 2 mrd felesleges Ft-ja nincs, hanem sokkal inkább tartozásai mindenfelé...”
 • 49. egy majdnem kimoderált 2008. november 07. 17:47
  „dezsőke 2008.11.07. 13:25 válasz Neked:´joco1azigazi" 2008.11.07. 08:57
  Tudom a kutyát sem érdekli: de mostantol nem "reagálok a "kisalföld" honlapján.Indokaim: az a**usi jelzö miatt vitába keveredtem a az ujsággal és annak föszerkesztöjével. A vita megoldására csak egy megoldást találtam levelet irtam az Állampolgárjogi biztosnak(panasz@obh.hu)-ra. Igy nem tartom etikusnak további szereplésemet itt.
  joco1azigazi"
  érted?”
 • 48. Csaba Zsuzsanna 2008. november 07. 17:35
  „Elírtam,nem 2-es,hanem 42-es!”
 • 47. Csaba Zsuzsanna 2008. november 07. 17:25
  „2-es hsz!
  És azt se tessék elfelejteni leírni,hogy így a Holding mennyi ÁFÁ-t követelhet vissza!Kb.: 500millát! És miért,azért mert nem a város,hanem "gazdasági társaság" írta alá a szerződést!
  Csak erről nem esik szó,s akkor már mindjárt kevesebb!”
 • 46. Feri1 2008. november 07. 15:53
  „Az aláírt mélygarázs szerződés elolvasható a Sopron.hu portálon.
  Az is megfejthető, hogy ki is mond valós értékeket, valamint tartalmazza a bérlet lejárta utáni lehetőséget.
  http://portal.sopron.hu/upload/onkormanyzat/melygarazs/Tart%C3%B3s_b%C3%A9rleti_szerz%C5%91d%C3%A9s.pdf
  16. meddig is? Tovább bérlésről van szó
  1.2. ára 2.070.000.000+ÁFA
  A szerződésben nincs szó arról, hogy a város megkapja az ingatlant. Viszont arról igen, hogy a szerződés leteltével tovább bérelheti. Ha tovább bérelheti, akkor ugye nem lesz az övé?”
 • 45. Intel 2008. november 07. 15:20
  „Rádonyi Úr!
  Mondtam rendes válaszoljon!

  Miért kellett a Holdingnak megkötni a szerződést?
  Egy oka volt csak... Amit Önök eltusolnak...
  Másik 1milliárdról beszél, közbe Fodor polgármester 2.2milliárdról beszél..

  Most akkor mennyi is?
  Semmi másért nem kérdezek ám ennyit, csak kíváncsi vagyok mit akar elhazudni, és mennyire van képbe...
  Mivel munka társai szerint nem nagyon...
  Arra se reagált, hogy miért nem engedték, hogy Ön legyen az alpolgármester...
  Közbe pedig dúl a belháború a pártjába, és nem tud rendet csinálni...”
 • 44. látó 2008. november 07. 15:01
  „Rádonyi úr!
  Azért én feltennék egy-két kérdést, kérem válaszoljon rájuk!

  1.2006-ban amikor átvették a várost, miért nem rendelkeztek operatív programmal , amikor a szakemberek felvilágosították Önöket, ha nem lépnek olyan mértékű spirálba kerül a város ahonnan kijönni, csak radikális döntésekkel lehet...ma ide jutottunk! (Ön pontosan tudja miről beszélek!)
  2. Mind a mai nempig nem támaszkodnak a "még" megmaradt Soproni szakemberekre, döntéseik meghozatal során, MIÉRT?
  3. Miért Budapesti cégek dolgoznak ki javaslatokat a város jövőjével kapcsolatba, MIÉRT nem a lokális humánerőforrás bázisra támaszkodnak?

  Tisztelettel!”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 230 éves ruha őrizte a csontokat

Sopron - Kétszázharminc éve temették a Kecske-templom kriptájába Meskó Jakab feleségét. Ruhája… Tovább olvasom