Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Radiológusok tanácskoznak

A Magyar Radiológusok Társasága 23. Kongresszusának, amely az első magyar–osztrák közös kongresszus is egyben, Sopron ad otthont a héten.

Elismerés a kórháznak

Ugyanaz hangzik el itt ezekben a napokban, ami elhangozhatna bárhol a világon, Amerikától Nyugat-Európáig. A legmodernebb technikák, eljárások kerülnek a fókuszba a hazai és a külföldi szakemberek előadásain.

– Elismerés a soproni Erzsébet-kórháznak, hogy itt kerül megrendezésre a Magyar Radiológusok Társasága 23. Kongresszusa és az első Magyar–Osztrák Radiológus Kongresszus. Ez szól mind a felszereltségnek, mind az itt dolgozó kollégáknak – mondja dr. Baranyai Tibor címzetes egyetemi tanár, a kórház főigazgató főorvosa, a kongresszus elnöke. – A kismartoni (Eisenstadt) kórházzal jó a kapcsolatunk. A pszichiátriai rehabilitáció, a kardiológiai ellátás, a daganatos és a mozgásszervi betegségek kezelése területén még szorosabb együttműködést tervezünk. A pszichiátriai rehabilitáció területén az Ausztriából érkező betegek itteni ellátása már működik. A kardiológiai diagnosztikában pedig szeretnénk mielőbb megvalósítani a közös munkát.

A legmodernebb technikák

A négy napon át tartó kongresszuson a radiológia szinte minden területét érintő előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők. A legmodernebb mai technikák kerülnek bemutatásra elismert szakemberek tolmácsolásában. A mellkasi elváltozások radiológiája, a már a milliméteres elváltozásokat is felderítő CT-vizsgálat, az onkológiában nagy jelentőségű PET-CT, amellyel a képi eszközökkel még meg nem jeleníthető elváltozások is kimutathatóak, vagy a teleradiológia, melynek a különböző kórházakban dolgozó szakemberek közti kapcsolattartásban, illetve az adatok archiválásában van jelentősége, mind szóba kerül majd, számos egyéb téma, új módszer bemutatása mellett.

Neves szakemberek


A Magyar Radiológusok Társasága 23. Kongresszusának védnöke dr. Molnár Lajos egészségügyi miniszter és Walter Dezső soproni polgármester. A rendezvényen jelen van többek között Imhof professzor, az Osztrák Radiológus Társaság és Nicholas

Gourtsoyiannis, az Európai Radiológus Társaság (EAR) elnöke is. A három és fél napos tudományos ülésen összesen száznegyvenöt referátum, illetve előadás hangzik el, és tizenhárom poszterrel mutatkoznak be a szakemberek. A rendezvényen harminchárom cég mutatja be a képalkotó diagnosztika legújabb fejlesztéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban rendbontás nélkül tüntettek

Sopronban kedden este ismét tüntetõk zajától volt hangos a belváros. Hét óra elõtt néhány perccel egy 40-50 tagú, fiatalokból álló csoport érkezett a Fõ térre és a ria, ria Hungária jelszót kiabálva, zászlókat lengetve „elfoglalták” a Szentháromság-szobor talapzatát. Ezt követõen egyre többen lettek a téren és mire jött a hír, hogy ismét jön Szokolay Sándor zeneszerzõ, már alig volt talpalatnyi hely a sokat látott téren. Tovább olvasom