Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Radikális nemzeti mozgalom

Sopronban a Hazafias Magyarok Szövetsége elnöke ismertette céljaikat nagygyűlésükön a Gyermek- és Ifjúsági Központban.
A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón ifj. Hegedűs Lóránt bejelentette: „Keresztény erkölcsi alapokon álló, radikális nemzeti mozgalmat indítunk, nyomást gyakorolva a romlott és tisztességtelen politikai elitre, a sajtó- és pénzügyi hatalmasságokra annak érdekében, hogy megmentsük a magyarságot."

– Magunkra nézve nem tartjuk kötelezőnek az alkotmányos eszközök és módszerek alkalmazását, mert a hatalom sem tartja be a toldozott-foltozott alkotmányt – mondotta a református lelkész. – A következő hetekben szeretnénk eljutni minden megyébe, március 15-én pedig Budapesten éhségmenetet szervezünk.

Arra a kérdésre, hogy milyen módszerekkel szeretnék elérni céljukat, a mozgalom elnöke csak annyit jegyzett meg: majd kiderül.
Sárdy Barbara arról beszélt, hogy azért került sor Sopronban a zászlóbontó nagygyűlésre, mert így is emlékezni akarnak azokra a „rongyosokra", akiknek köszönhető volt, hogy 1921-ben Sopron magyar maradhatott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részben megnyílt hazánk munkaerőpiaca

Magyarország ütemezetten nyitja meg munkaerőpiacát január elseje óta a román (és a bolgár) munkavállalók előtt. Sopronban főként a vendéglátásban és az építőiparban dolgoznak a külföldiek. Január elsején Románia és Bulgária csatlakozott az Európai Unióhoz, a két ország állampolgárai előtt Magyarország részben már megnyitotta munkaerőpiacát. Tovább olvasom