Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Raboltak, majd marihuánát szívtak?

Két cimbora – harmadik társuk közreműködésével – közös barátjuk temetési szertartása után néhány órával kirabolt egy férfit Brennbergbányán.

A bíróság fegyházbüntetésre ítélte őket, de a vádlottak fellebbeztek.

A történet tavaly június elején kezdődött. Két brennbergbányai barát – az első- és a másodrendű vádlott – közös ismerősük temetése után megbeszélték, később találkoznak az italboltban. A másodrendű vádlott – útban az elsőrendű vádlotthoz – összefutott egy ismerősével, akivel együtt ment tovább. A brennbergi bolt mellett észrevettek egy erősen ittas, idős férfit. Elhatározták, elveszik a pénzét, ezért őt a bolt mögötti, az útról nem látható területre hívták. Közben mobiltelefonról üzenetet küldtek az elsőrendű vádlottnak, aki csakhamar a helyszínre érkezett.

˝Kezelésbe˝ vette a részeg embert, aki az ütéstől-lökéstől elesett.

Eközben a sértett férfi pénztárcája a földre hullott. A támadó társa kivette belőle a pénzt – 3500 forintot –, majd az üres bugyellárist a földön fekvő emberhez dobta. A harmadrendű vádlott végig jelen volt a rablásnál, sőt, a másodrendű vádlottal együtt megvárta, míg a sértett felkel, s úgy tettek, mintha segítenének neki. Az idős férfi a bal arcán és a derekán szenvedett komolyabb zúzódást. A szakértői vélemény szerint a bántalmazás – annak módjára, a sértett testtájékára és a férfi idős korára figyelemmel – alkalmas volt arra, hogy nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülések keletkezhessenek.

Az elsőrendű vádlott a rabolt pénzen marihuánát vett, amelyet este közös kártyázás alatt társaival együtt elszívott.

A Soproni Városi Bíróságon dr. Gajdos Anikó bíró a csoportosan elkövetett rablás elkövetői közül az első- és másodrendű vádlottat két év tíz hónap fegyházra, míg bűnsegéd társukat két év fegyházbüntetésre ítélte.

Fellebbezés miatt az ügy a megyei bíróságon folytatódik.

Olvasóink írták

 • 19. Zsuzsannám 2010. február 19. 21:01
  „Ejj,ti ostobák! (mmint az "elkövetők") Kellett ez nektek... De jót röhög rajtatok Brennbergbánya... :D”
 • 18. k@rika 2010. február 19. 07:08
  „15. soproniarc: már bocs, de nem lopásról van szó, ez egy kicsit bonyolultabb annál, és hát igen, vannak jelek, amik bűnözésre utalnak (autó, rulett, nők, nagyláb, stb...), az hogy ital, vagy kábszer a vége, az tökmindegy, a lényeg le van írva a cikkben: "...Elhatározták, elveszik a pénzét, ..." Nem a kolumbiai állam elmaradt adóját féltem, azt gondolom Te is megérted...;)”
 • 17. soproniarc 2010. február 18. 13:12
  „Csetneky, azt hiszem ebben abszolút egyetértünk... gyerek ne igyon, ne szívjon, tanuljon! Viszont felnőttként mindenki azt csinál amit akar, egészen addig míg evvel másokat nem sért.”
 • 16. Csetneky 2010. február 18. 11:16
  „Félreértés ne essék, tőlem minenki azt eszik, iszik, szív, amit akar. Meg persze, amit meg bír fizetni. Nem bűncselekmények útján szerzett pénzből. Csak azután ha a büntetett előlet miatt kisiklik az élete, vagy lebukott terjesztőként néhány évig derék kancigányok .... lesz, ne másokat hibáztasson, hanem mondja azt büszkén, igen, ezt én akartam, én csináltam magamnak. Viszont aki gyerekeknek árulja, azt kivégeztetném. Mert az elvileg felnőtt ember a saját életét teszi tönkre, az az ő baja. De a gyerek más.”
 • 15. soproniarc 2010. február 17. 15:04
  „karika! vannak olyan emberek akik milliókat lopnak hogy audit vegyenek, akkor most az audi meg a bűnözés összefügg? Gondolkodj már? Nem tudom láttál-e "bodzaszedő" embereket akik audival járnak... mert én nem egyet, na most innentől fogva az Audi meg a BMW a bűnözéssel jár? Sokan szerencsejátékoznak, de nem tudom emlékszel-e arra, mikor Sopronban megöltek egy taxist, mert kellett a pénz szerencse játékra. Akkor most mindenki aki valaha vagy néha szerencsejátékozott bűnöző? A lottó is szerencsejáték.... és aki azért lop, hogy italra legyen pénze? Emberek gondolkodjunk már, el... A cikk lényege, hogy sajnálatos módon megvertek egy embert és a Kisalföld kedves szerkesztői, mindig hozzátesznek valami extrát, hogy túl lihegjék a dolgot. Most megnyugodott volna a szívetek, ha azt az embert azért verik meg, mert alkoholt akarnak venni? Vagy chipset?”
 • 14. dzsi 2010. február 17. 13:12
  „"Raboltak, majd marihuánát szívtak?" Ezt most kérdezi a kisalföld..???Ez már vicc hogy lassan minden cikkben hozzá irják a zöldet...Talán FŰ betegségben szenvednek a kisalföld szerkesztői..??vicc..vicc....”
 • 13. Orfeusz 2010. február 17. 09:19
  „Kérjük vissza a halálbüntetést és a fegyházat - vasban! Nem kellenek olyan börtönök, amelyek üdülőszállók és melegedők, teljes ellátással. Amit megtermel a fegyenc, azt zabálja, jó nekik a petróleumlámpa és a hideg vízes tisztálkodás, darócruhában, kapcával!”
 • 12. ursula 2010. február 17. 08:52
  „setretmc! Miért mondod azt, hogy "a hülye kölkeit", meg hogy mit szól hozzá az apja, anyja?
  Én nem találtam utalást arra, hogy ezek fiatal srácok lettek volna. Vagy?”
 • 11. k@rika 2010. február 17. 07:40
  „# 5.

  Akárhányszor is olvasom el, a rablás "eredménye" csakcsak kábítószerre kellett... ezt nem lehet nem kiolvasni nemhogy a sorok közül, de egyenesen benne van a szövegben.”
 • 10. MotorosPista 2010. február 16. 22:00
  „Igazán jó arcok!”
 • 9. setretmc 2010. február 16. 14:57
  „jól megcsapkodnám a hülye kölkeit apja anyja mit gondol az ilyennek? remélem nem csak egy "ejnye-bejnye" lesz a büntetésük mert ha igen akkor nem tanulnak semmit azt tovább csinálják az ilyen dolgokat”
 • 8. brigi89 2010. február 16. 14:35
  „3500Ft megért ennyit?megvernek egy náluk idősebb embert aki ráadásul részeg is volt?Gratulálok!
  Megérdemlik a büntetést!”
 • 7. Csetneky 2010. február 16. 13:58
  „5-ös

  Ha unod, ne olvasd. Ismered a Rózsaszín Pitbullt? Tudod, ne szívjál füvet, szívjál inkább .....!”
 • 6. soproni 2010. február 16. 12:55
  „3500 ft. /3 fő.....nem sokat ért a becsületük.”
 • 5. soproniarc 2010. február 16. 11:04
  „Csetneky hagyd már abba ezt a szöveget unalmas vagy! Képzeld el vannak emberek (igényes, kultúrált emberek) akik borkóstolók alkalmával akár 15 fél bort is megkóstolnak. És van legalább a fiatalságnak nagyon nagy része azért iszik bort, hogy hányon, verekedjen, és utána raboljon... de miért írnák oda ezt egy cikkbe? "Mellesleg a bűn elkövetése előtt ittak egy litert bort." persze, hogy nem. Gondolkozz már, mert amiket írogatsz az a szűklátókörűségre vall. Látom viszont, hogy az olvasással gondjaid vannak, ugyanis van a szövegben egy ilyen sor "közös ismerősük temetése után megbeszélték, később találkoznak az italboltban" ha nem találkoztak volna az áldozattal, akkor valószínűleg alkoholt vesznek. Természetesen az már nem baj... igaz? A cikkhez hozzászólva, megérdemlik büntetésüket és remélem a fellebezés nem lesz sikeres. De könyörgöm, ne az legyen a lényeg, hogy most gyógynövényt vettek-e a pénzen vagy szőlőlevet. Hanem az, hogy megvertek egy embert...”
 • 4. Csetneky 2010. február 16. 10:46
  „Ebből is látszik, hogy a marihónalja köszönő viszonyban sincs a bűnözéssel, kifejezetten jó dolog. Csak és kizárólag rendes emberek szívják, akik kemény munkával teremtik elő rá a pénzt.”
 • 3. isti50 2010. február 15. 23:40
  „2 hónappal ezelötti eset. Szégyen ez a késés! Inkább ne írj semmit phl”
 • 2. lolita 2010. február 15. 23:08
  „Megerdemlik büntetesüket ....!”
 • 1. Mankapunka 2010. február 15. 22:51
  „Aztaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentés az MSZP kiadványa miatt?

Fodor Tamás Sopron polgármestere bejelentette: feljelentést tesznek a helyi MSZP által kiadott… Tovább olvasom