Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Quadpályát építenek

Az Anger-réti focipálya melletti területen nemrégiben quadpálya építésébe kezdtek, amely hamarosan megnyit.
Az Anger-réti futballpálya melletti részen nemrégiben quadpálya építését kezdte meg egy vállalkozó. A város tulajdonában lévő területet bérlő cég már elkészítette a nyomvonalat, de a munkák során egy méternél magasabb dombot épített, amely viszont már építésiengedély-köteles. – Lakossági bejelentés alapján ment ki egy munkatársunk megtekintetni a területet – mondta el Dobos József, a városháza műszaki irodájának vezetője. – A szemle során kiderült, hogy a területen egy méternél magasabb dombot épített a bérlő, amelyre nem kért építési engedélyt. Mivel a bérlő nem igényelt fennmaradási engedélyt, ezért a régi állapotot kellett visszaállítania. Ez meg is történt, a kifogásolt domb alacsonyabb lett egy méternél.

– Az egykori lőtér területe a Soproni Ingatlankezelő Kft. kezelésében van – mondta el Kelemen Imre, a cég igazgatója. – Ezt a részt sportcélokra adtuk bérbe, a bérlő a szerződés szerint vállalta, hogy a működéshez szükséges engedélyek kikérése az ő feladata. Az ötezer négyzetméteres területet augusztustól októberig vette bérbe a vállalkozó, quadpályát szeretne létesíteni.

– A városházán már többször érdeklődtem olyan terület után, ahol quadpályát létesíthetünk – mondta Lajtos Jenő, aki feleségével bérli az Anger-réti pálya melletti részt.

„ A jövőben idényjelleggel lehetne itt quadokkal motorozni. Egyesületet is szeretnénk létrehozni, és kisebb versenyeket is rendeznénk a pályán."
– Szerettem volna egy ennél nagyobb területet, de ez volt az egyetlen, ahol sporttevékenységet lehet folytatni, így ezt béreltem ki. A területen egy konténert már elhelyeztünk és a pálya nyomvonala is elkészült, de még várunk egy-két engedélyre. Ezek várhatóan egy hét múlva meglesznek és akkor kinyithat a létesítmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatlanul terjeng a bűz

Mint arról beszámoltunk, évek óta problémát jelent a helyieknek a falu szeméttelepe, amelybe a közeli cukorgyár helyezte el melléktermékét. Noha a község vezetése és a petőházi gyár között létrejött megállapodás értelmében az odahordott anyagokat minden esetben földréteggel kellett volna befedni, erre egyszer sem került sor. Tovább olvasom