Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Püspöki áldást is kaptak a tévére

Sopron - Tévéstúdiót avattak kedden a Szent Orsolya-iskolában. Az ötlet a diákoké volt, a megvalósításban a felnőttek segítettek, az adás az iskoláé. A rendhagyó stúdiót a megyés püspök is megáldotta.
– A sulitévéhez egy komolyabb számítógép, kamera meg néhány program kellett. Apránként megteremtettük az infrastruktúrát, lelkes diákokban és pedagógusokban nem volt hiány – mesélt az egyedülálló kezdeményezésről dr. Kovács András igazgató.

– Büszke vagyok az ötletgazda diákjainkra és köszönet illeti a gyerekek tevékenységét koordináló Csányi Gábort és Somogyi Miklóst, de még a karbantartónkat is, aki a stúdióépítés során jó néhány iparost kiváltott a munkájával – tette hozzá.

– Készítettünk egy sulifilmet, akkor kaptunk kedvet a további forgatásokhoz. Hírt adunk az eseményeinkről, de a tanáraink magánéletébe is bepillantást nyerhetünk, hiszen egy-egy napon vendégül látnak minket és a kamerát – mondta el a szerkesztőség legaktívabb tagja, a tizenegyedikes Homoki-Farkas Dániel. A technikához kiválóan értő diák elárulta, fogorvosnak készül, s mint megtudtuk, a tucatnyi sulitévés között szinte egyetlen gyerek sem a médiában képzeli el a jövőjét. Ezzel együtt úgy tartják, hogy a riporterkedés sokat segít abban, hogy kreatív, talpraesett, széles látókörű felnőttekké váljanak.

Az iskola honlapján tekinthetik meg az érdeklődők a suli-tv híreit és a havonta megújuló magazinműsort. Fotó: M. D.
Az iskola honlapján tekinthetik meg az érdeklődők a suli-tv híreit és a havonta megújuló magazinműsort. Fotó: M. D.

– Titokban forgattunk két hónapon át, az igazgatón kívül senki nem tudta, hogy nemsokára felcsendül az Orsolya TV szignálja. Nagy volt az ováció, mikor mindenkit összehívtunk az aulába, s levetítettük az első adást. Azt szeretnénk, ha a szórakozáson túl a médiatudomány alapjait is elsajátítanák a diákjaink – mondta Csányi Gábor pedagógus.

Az iskola honlapján már megtekinthető az első adás, mint ahogy hamarosan látható lesz az avatási ünnepség is, hiszen a keddi ceremónián is forgott az Orsolya TV kamerája. A suli-tv-t az átadóünnepségen dr. Pápai Lajos püspök is megáldotta.

Olvasóink írták

 • 6. fmarco 2009. február 15. 00:22
  „Kedves Matriné!

  A nyilvánvaló tudatlansága, amelyet pár sorban mindenki számára közkinccsé tett, (és amit én legfrappánsabban talán az ostoba szóval tudnék jellemezni) talán megbocsájtható. Talán...
  De más emberek vallásosságát megsérteni nem szép dolog. Kérem gondolkozzon el kicsit ezen, és nézzen magába. Ha ürességet lát, akkor ne csodálkozzon, mert ahol Önben üresség van, másnál pont ott van a HIT! Na ezt tiporja marhaságaival és szánalmas felszínességű félmondataival itt a fórumon. Lelke rajta!”
 • 5. Virgács1 2009. február 13. 17:24
  „Miért kell mindent le ócsárolni ?! Szerintem jó ötlet, hogy a gyerekek ezt is kipróbálhatják.

  Sok sikert kívánok!”
 • 4. ssmd 2009. február 13. 12:34
  „Ha rákattint a videóra elindul, ha a lejátszáshoz szükséges program hiányzik, akkor a videók alatti linkről letölthető a szükséges (ingyenes ) program.”
 • 3. Lárika 2009. február 12. 21:15
  „Szerettem volna megnézni az adást, de nem tudtam megnyitni. Csak regisztrált felhasználókat enged be?”
 • 2. ssmd 2009. február 11. 23:39
  „Az adás megtekinthető a http://www.orsolya-dok.hu/ weblapon.
  Somogyi Miklós”
 • 1. joco 2009. február 11. 18:06
  „"Titokban forgattunk két hónapon át, " HÁT már nálatok is ? és mi volt a "mü" cime?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr vs. Sopron: Hol drágább az életed?

Győr-Sopron - Vajon a Hűség városában kell több pénzt otthagynunk a kasszánál a mindennapi… Tovább olvasom