Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Pünkösdi Fesztivál és zenés estek Fertőszentmiklóson

Ezen a hétvégén Pünkösdi Fesztivált tartanak Fertőszentmiklóson, a rendezvényen a sztárvendégek mellett a településen működő civil csoportok, helyi tehetségek is bemutatkoznak. A hangulatra soha nincs panasz, a szervezők most is színes, izgalmas programmal készülnek.
– Idén nagykorú a fesztivál, ami tulajdonképpen a Szentmiklósi Napok címen vált ismertté. A település legnagyobb közösségi rendezvénye alkalmat ad a helyi egyesületek bemutatkozására, a fiatal tehetségek év közben megszerzett ismereteinek előadására. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, s az is örömmel tölt el bennünket, hogy évről évre egyre többen állhatnak színpadra. Olyan műsort állítottunk össze, ami jó és szép, értékeket közvetít és gazdagít mindannyiunkat – fogalmazott Istvánffy Miklósné, az Ifjúsági és Szabadidő Központ vezetője.

A program szervezői az év során folyamatosan fogadják a lakosság kéréseit, észrevételeit a rendezvénnyel kapcsolatban. Így a fiatalok többnyire viszontláthatják legújabb kedvenceiket, de valamennyi generáció talál magának kellemes időtöltést a háromnapos kavalkádban.
Ám a szórakozás szezonja itt még nem ér véget, rengeteg érdekességgel készülnek a művelődési szakemberek a nyári hónapokra. Az Ifjúsági és Szabadidő Központ udvarán július 10-én 18 órától görög estre, augusztus 20-án 16 órától magyar estre várják az érdeklődőket. A mindig népes közönséget vonzó eseményen a nagyérdeműt az adott országra jellemző gasztronómiai fogásokkal is megkínálják.A város művelődési házában mindig aktív az élet. A létesítmény a központban helyezkedik el, kellemes színével harmonikusan illeszkedik a gyönyörűen parkosított és a mozgáskorlátozottak számára is könnyen megközelíthető környezetbe. A létesítmény könyvtára 20 ezer kiadvánnyal rendelkezik. A házban lévő termek, klubszobák, konferenciaterem, vinotéka, fesztiválpajta is számos lehetőséget kínál.
Egy nagyváros is megirigyelhetné a programok sokszínűségét. Tartanak baba-mama szeretgetőt, gyermek- és felnőtt-néptáncfoglalkozásokat, kreatív gyermektáncot, akrobatikus rock and rollt, a mozgás szerelmesei hastáncra és társastáncra is járhatnak. A sportkedvelőket jóga-, tai chi, aquafitnesz-, step aerobik foglalkozásokra várják. Fúvószenére és zongoraoktatásra is jelentkezhetnek az érdeklődők és az idegennyelv-órák sem maradnak ki a repertoárból. Itt tartja a foglalkozásait a sakkegyesület, az aktív idősek klubja, az ifjúsági klub, a fegyveres erők klubja, a foltvarrók klubja, valamint a községvédő és -szépítő egyesület is. A programokra más településekről is fogadnak jelentkezőket.Pünkösdi Fesztivál

A június 10–12. között tartandó rendezvény pénteken 17 órakor veszi kezdetét a polgármesteri hivatal kiállítótermében, ahol Sipőcz Gyuláné gyöngyből készült munkáit és Pintér Éva grafikus-festőművész alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők. Este 8 órától a Magna Cum Laude koncertezik a vásártéri rendezvénysátorban. Előzenekar a Humanoid. Szombaton a helyi bányatavon horgászverseny kezdődik, az Ifjúsági és Szabadidő Központban sakkversenyt tartanak, a focipályán kispályás labdarúgás lesz. A rendezvénysátorban fellépnek a helyi egyesületek, este Janicsák Veca, a Club 7, Josh és Jutta és a Dumaszínház előadásának tapsolhatnak. Vasárnap 15 órakor kezdődnek a programok a rendezvénysátor környékén. Baráti főzésre, élő kívánságműsorra, motorosbemutatóra várják az érdeklődőket. Sárközi Gábor örökzöld dallamokat játszik, fellépnek a Benedek-kar óvodapedagógus-hallgatói, de lesz néptánc, hastánc, operett és cigányzene is. A zárónap sztárvendége a Music Cafe és Vastag Csaba.

A város művelődési házában mindig aktív az élet, a központban lévő épület termei számtalan lehetőséget kínálnak. A vinotékában például rendszeresen tartanak borversenyeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgáznak a soproni virágkötők

Szerdán megkezdődtek a soproni Lippai János Kertészeti Szakképző Iskolában a végzős… Tovább olvasom