Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Pszichothriller a Benedek karon

Tarsoly Zsolt, a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar szociálpedgógus hallgatója második regényét jelentette meg.

A Reliefek című regény megírását az inspirálta, hogy az elsővel, a Szép-halállal egy országos versenyen - egy, a Kossuth Kiadó által kiírt regénypályázaton - Tarsoly Zsolt sikert ért el. Nevezetesen: egykülöndíjat 2008 szeptemberében (91 regény közül bekerültem a legjobb 12-be).

A Reliefeket 2009. május-júliusában írta. Kissé más stílusú regény, mint a Szép-halál. Egyrészt nem Magyarországon játszódik, hanem az Egyesült Államokban, másrészt pszichothrillernek szánta, végül pszichothriller-krimi keveréke lett, eltérően az első regénytől, amely kifejezetten bűnügyi regény.

Az író, a regényt több kiadónak is elküldte, de csak egy érdeklődött kifejezetten kiadási szándékkal.

Tarsoly Zsolt.
Tarsoly Zsolt.


Sajnos nem állt rendelkezésére az az összeg, amit szerzői hozzájárulásként kértek, így nem tudott élni az ajánlatukkal.

Korábban szó volt a Szép-halál megjelentetéséről is, de végül a Kossuth Kiadó a különdíjasok művét nem vette fel kiadói programjába.

Egy barátja unszolására léptett a magánkiadás rögös útjára.

„Én magam a második regényemet jobbnak tartottam az elsőnél, ezért döntöttem úgy, hogy amagánkiadásnak a Reliefek lesz a tárgya"- véli a szerző.Sikerült támogatókat szereznie, majd miután befejezte az utolsó simításokat, ez év nyarán úgynevezett próba-szériát nyomatott a regényből.

A regény példányaiból számos darabot ajándékozott bizonyos könyvtáraknak (Országos Széchenyi Könyvtár, Soproni Városi Könyvtár, BPK Könyvtár), így második, nagy volumenű művet most már kilehet kölcsönözni több helyről is.

Tervei között szerepel, a könyv forgatókönyvre írása, az is, hogy német és angol nyelvre lefordíttassa, de egyelőre ezek mindegyike várat még magára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reliefek-expozé

Miről is szól a könyv? Rövid ízelítő. Tovább olvasom