Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Programok a tavaszi szünetre

Sopron - Csütörtökön már nincs tanítás az iskolákban, ketyegnek a tavaszi szünet drága percei. Nem sok jut belőle, egyetlen hét pihenőt kaptak az iskolások. Ezt kell jól kihasználni.
A tavaszi szünet középpontjában a húsvét áll, ami elsősorban vallási ünnep, de nem csak az. Vasárnap és hétfőn a családok többsége templomba megy, majd együtt ünnepel. Ahol kisgyerek van, a nyuszivárás jelenti a fő programot, és hétfőn illik meglocsolni a lányokat – no és a nagymamákat, keresztanyukákat is. A hagyományokat ápoló családoknál is eljön azonban az az óra, amikor a szülő a különböző korú gyerekeknek megfelelő programot keres. Ideális esetben családi közös elfoglaltságot.

Szép idő esetén a város és közvetlen környéke nyújthat kikapcsolódást. Kirándulásra csábító parkerdő, sétahajózás a Fertőn, kisvasút Nagycenknél, bobozás a Bécsidombon vagy a sportolási lehetőségek – hogy csak a kézenfekvő programokat említsük. Baj van viszont, ha elromlik az idő. Bár szervezett gyerek-, illetve családi programmal nem készült a szünidőre a Pro Kultúra Kht., a Gyermek- és Ifjúsági Központ nemzetközi gyermekfesztiválnak ad helyet, ami csütörtöktől vasárnapig több nyitott programmal várja a helyieket (bővebb információ: www.zabhegyezo.hu).

A Hunyadi-iskola diákjai – ahogy minden iskolás – a néhány napos szünetnek is örülnek. Fotó: Magasi
A Hunyadi-iskola diákjai – ahogy minden iskolás – a néhány napos szünetnek is örülnek. Fotó: Magasi

Aki nemcsak időt, pénzt is szán a szünidei programokra, jól teszi, ha nyugat felé veszi az irányt. Fraknó várában nyuszifesztivált tartanak: kicsiknek és nagyoknak április 12-én és 13-án 10-től 18 óráig húsvéti programokat állítottak össze. (A belépő gyerekeknek 14 éves korig ingyenes, a felnőtteknek öt euró.) A múlt héten kinyitott a Mesepark is Szentmargitbányán, ahol el lehet költeni a locsolásért kapott forintokat...

Olvasóink írták

  • 1. Orfeusz 2009. április 11. 11:58
    „Ha figyelt volna a T. Kisalföld, nem írta volna le, hogy Pro Kultúra Kht. A cég a Kisalföld több korábbi cikke szerint átalakult nonprofit kft-vé... Ha a Kisalföld ismerné a működtetési viszonyokat, tudná, hogy a Gyermek és Ifjúsági Központot a nonprofit kft. működteti, tehát a gyermekfesztivál Pro Kultúra rendezvény (is). Ha a gyerekfesztivál helyett eljött volna pl. egy gyerekműsor, máris lett volna program, a fesztivál nem számít????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész Európa Sopronra figyel

Sopron - Történelmet írtak húsz évvel ezelőtt a Páneurópai Piknik szervezői. Az idei jubileumon… Tovább olvasom