Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Profin termelték a kendert

Egy családi ház padlásán, illetve a pincében fedeztek fel a rendőrök indiaivadkender-ültetvényt.
Lövőn szerda éjjel vezetett eredményre a kábítószer-ellenes nyomozati munka: egy családi ház padlásán légkondicionált, távirányításos öntözőrendszerrel ellátott, időzített megvilágosítással felszerelt, lefóliázott indiaivadkender-ültetvényt lepleztek le a rendőrök. A falu egy másik háza pincéjében is találtak kezdeti stádiumban lévő ültetvényt.

– Az első rajtaütés során húsz tő, mintegy 180 centiméter magasra nőtt és szedésre váró növényt, száz gramm – szárított és csomagolt – növényi törmeléket, illetve cserepekben elhelyezett, már leszüretelt tíz tő indiai vadkendert foglaltunk le – közölte Jakab László alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója. – Az ültetvényt egy huszonéves helybéli fiatalember hozta létre, fél évvel ezelőtt. Az alkalmi munkából – és drogterjesztésből – élő fiatal elmondta, évek óta kábítószerezik.

Ezért gondolt arra, hogy az idehaza kapható, magyar nyelvű szakkönyvek segítségével a marihuána alapanyagául szolgáló indiai vadkender termesztésébe fog, a kábítószer pedig fedezi fogyasztását. A magokat – a még nem virágzó palántákkal együtt – Ausztriában vásárolta, állítása szerint teljesen legálisan. A beszerzett irodalom útmutatásai alapján avatott ismerőjévé vált a vadkender termesztésének, feldolgozásának, ennek megfelelően úgy néz ki, kiváló minőségű marihuánát állított elő. A mintegy 700 ezer forint összértéket jelentő növények és a marihuána – amelyeket lefoglaltunk – hatóanyag-tartalmát szakértők vizsgálják.

– Az illető egyik ismerőse házának pincéjében is létrehoztak volna ültetvényt, ha nem lépünk közbe – folytatta az alezredes. – Ez a másik huszonéves férfi fiatalkorúnak is adott két-háromszor kábítószert, s ez különösképpen súlyosbítja helyzetének megítélését. A „beetetett" szintén lövői fiatal az egyik soproni középiskola diákja. Ezen túlmenően Lövőn egy negyedik, ugyancsak kábítószer-élvező fiatalembert – egy betanított munkást – is sikerült elkapnunk. Az első két személy ellen visszaélés kábítószerrel bűntette, a másik két illető ellen visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indítottunk eljárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószerező kenderszüretelők

Krimibe illő módon sikerült a soproni rendőröknek négy kábítószerező soproni fiatalt elkapni kedden éjszaka. – Sopron vonzáskörzetében, egy elhagyatott úton éjjel 11 óra tájban két gyanús autóra lett figyelmes a szolgálatban lévő körzeti megbízott – mondta az üggyel kapcsolatban a kapitányság nyomozati alosztályának vezetője, Lőrincz Zoltán őrnagy. Tovább olvasom