Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Pro kultúra: új évad - kulturális sokszínűség Sopronban

Programokkal ünnepel 2013-ban is a Pro Kultúra. Ősszel új évad kezdődött, rengeteg újdonsággal és a már tradicionális, népszerű rendezvényekkel.
Októberben a színházban is beindult a főszezon, a hétvégén mutatták be a Két úr szolgáját Katona Imre rendezésében, ami a 2013/14-es évad első premiere volt.

- Küldetésünk a kultúra megőrzése, ápolása – mondta Horváth Zoltánné.

- Tavaly októberben ünnepeltük a felújított Liszt-központ 10 éves születésnapját. Az idei évforduló ugyan nem kerek, de most is számtalan programmal készülünk – tette hozzá a Pro Kultúra igazgatója.

Horváth Zoltánné: Küldetésünk a kultúra megőrzése, ápolása
Horváth Zoltánné: Küldetésünk a kultúra megőrzése, ápolása


- Tavaly a 10. születésnapon a Liszt-központ köszöntötték azokat, akik az elmúlt években segítették a kulturális programok szervezését. Közülük 10-en kapták meg először a Pro Kultúra Hűség díját. Ezt az elismerést idén is odaítélték a szakemberek. Most egy cég (a Cédrus Könyvesbolt) és egy magánszemély (Neher András) kapja meg a Hűség díjat.

„Az elmúlt években rengeteg programon ott voltak, önzetlenül segítettek minket, ezért is jutalmazzuk őket"- hangsúlyozta Horváth Zoltánné. A díjakat várhatóan november elején adják át ünnepélyes keretek között. Az ősz nemcsak az elismerés, hanem a programok miatt is különleges. Zenés irodalmi estek, komolyzenei hangversenyek, koncertek, kiállítások, filmvetítések is lesznek, de a rendezvények között találunk zenés-táncos bulit is.

Természetesen a rendezvényszervezők már nemcsak a télre, hanem a jövő évi fesztiválokra is készülnek.

A Tavaszi Napok hagyományos programjait 2014-ben is megrendezik: a Ki-Mit-Tud? –ra várják a fellépő gyerekeket, a Liszt Fesztiválra a komolyzene szerelmeseit, a Nemzetközi Gyermekkönyvnapra a családokat, de lesz kiállítás is.

A 2014-es Soproni Ünnepi Hetek pedig ismét igazi kulturális csemegéket ígér.

„2014 június 20-án nyitjuk meg az Ünnepi Heteket, az első hétvégén a Fő téren szabadtéri programok lesznek, a Nemzeti Színház Vitéz lélek című előadását is bemutatják a városban, valamint az Operaház művészei is fellépnek nálunk.

A Tündérfesztivál jövőre egy héttel később lesz, hogy minél többen részt tudjanak venni a programon, ráadásul átalakítjuk a vonulást, így két naposra bővül a program. Az Orlay produkciós iroda három színházi előadását is megnézhetik az Ünnepi Heteken a soproniak, a helyi társulat pedig a Képzelt beteget adja elő a nyári színházi udvarokban. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a helyi együttesek is kapnak fellépési lehetőséget a nyáron" – mondta végezetül Horváth Zoltánné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térburkolat javítás miatt lezárták a soproni Deák teret

A térburkolatú útcsatlakozások javítása miatt várhatóan péntekig lezárják a Deák tér északi oldalának az Erzsébet utca és Mátyás király utca közötti szakaszát. Tovább olvasom