Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Pro Kultúra: Továbbra is hat oldalt bérelnek a Helyi Témában

Az új szerződés értelmében a soproni Pro Kultúra Nonprofit Kft. mintegy 34 millió forintért, továbbra is hat oldalt bérel a Helyi Téma hetilapban.

Médiafelület bérlése tárggyal hirdetett tendert a Pro Kultúra Nonprofit Sopron Kft, a tenderre csak egy ajánlat érkezett. A nettó 40 millió forintos megbízás végül elkelt - írja a kreativ.hu.

A portál megjegyezte, az önkormányzat kulturális intézményeit összefogó cég tenderén olyan partnert keresett, amely Sopronban is megjelenik legalább 25 ezer példányban, nyolc oldal terjedelemben. A pályázaton egyedül a Théma Lapkiadó indult, a nettó 40 millió forintos szerződésért pedig ez a cég jelenteti meg - lektorálja, szerkeszti, tördeli - a Pro Kultúra hirdetéseit.

- A Pro Kultúra a hetilapban továbbra is hat oldalt bérel - mondta el portálunknak Nyerges Ferenc, a kft ügyvezető igazgatója. - A megállapodás értelmében lehetőségünk lenne a bővítésre, de úgy ítéltük meg, hogy a három oldal pár jelenleg elegendő. Azt gondolom, minden városnak, így Sopronnak is kötelessége tájékoztatni a lakosságot a helyi történésekről, emellett természetesen az önkormányzat, a Pro Kultúra, valamint az önkormányzati cégek hirdetései, rendezvényei egy köntösben jelenhetnek meg. Fontos megjegyezni, a bérleti díj, az első szerződés megkötése óta nem emelkedett, az most is oldalanként 126 ezer forint plusz ÁFA.

Nyerges Ferenc hozzátette, a fent említett negyvenmilliós összeg pontosításra szorul. Évi 52 megjelenés esetén lenne a fizetendő díj 39 millió forint. Karácsonykor, valamint a nyáron, összesen hat-hét héten át nem jelenik meg a Helyi Téma, így a végső bekerülési összeg mintegy 34 millió forint - tudtuk meg.

A kapcsolat nem újkeletű, az első szerződést még 2008-ban kötötték. A cikkek megírását és fotózást is magában foglaló megbízásért egyedül a Théma Lapkiadó indult akkor, így 23 560 000 forintos nettó ajánlati árával el is nyerte a megbízást. Igaz, a kiíráskor 35 millió forintra becsülték a feladatra szükséges összeget.


A kreatív.hu a 2008-as cikkében megírta: Az eredeti felhívásban az alábbi feladatmeghatározás szerepelt: „...a Théma Lapkiadó Kft. által Sopron Megyei Jogú Város Közigazgatási területén kiadott hely lap igény szerinti oldalainak (lapszámonként 6 oldal) bérlése.

A hetilapban 6 oldalon lehetőségnek kell nyílnia arra, hogy a közösségi programok, tárlatok, kiállítások, kulturális, közművelődési programok, sport és szabadidős programok, egészségnevelés, rendezvények, helyi és országos események, heti műsorok, önkormányzati hirdetmények folyamatosan eljussanak a lakossághoz.

Az ajánlattevőnek az országos megjelenésű oldalakon havonta egynegyed oldalt kell biztosítania Ajánlatkérőnek, az országos érdeklődésre számot tartó soproni események reklámozására, promotálására, hatékony országos városmarketing tevékenységre. … Ajánlatkérő lapra vonatkozó témamegjelölését követően a cikkek megírása, a fotózás, a korrektúrázás és a lap elkészítésével járó valamennyi feladat ajánlattevő feladata."

Olvasóink írták

 • 16. rikkanto 2011. február 14. 13:07
  „Nem hogy az utcák, terek takarítására költenék ezt az összeget, hanem még vásárolnak is "szemetet"!?!”
 • 15. pkajos 2011. február 11. 13:01
  „szóval 6 oldal példányonként...

  Nem semmi..”
 • 14. pkajos 2011. február 11. 11:51
  „..ez évi 6 oldal? Vagy minden példányban 6 oldal ?

  A Pro Kultúra nem tudott volna félévente egy-egy rendezvény füzetet pl. soproni vállalkozókkal gyártatni, kiadni ?”
 • 13. meti 2011. február 09. 08:43
  „Valaki segítse ezt megfejteni, a város fizet azért, hogy a postaládánkba bedobják ezt a "népszerű" lapot, és azért is, hogy soproni témájú cikkek legyenek benne? Jó értem? Akkor ez az új perpetuum mobil, a megrendelő, és a szolgáltató is ugyan az, kígyó bekapta a saját farkát. Zseniális.”
 • 12. Ovinkor 2011. február 09. 00:40
  „De hol van a fideszes agitprop? Ennyit kell gondolkodni azon, hogy ez miért is olyan jó nekünk?

  Nyerges, 2014-ben ezért elszámoltatnak...”
 • 11. IkvaHírLACEE 2011. február 08. 22:21
  „Én már tudom is, IkvaHírlap :)”
 • 10. ÁrtatlanBárányka 2011. február 08. 22:11
  „Ez megint elég bicskanyitogató dolog...”
 • 9. xen 2011. február 08. 22:01
  „sok gyerek jóllakna belőle...de ők a mocskolódásra és a propagandára fordítják...”
 • 8. Csetneky 2011. február 08. 19:47
  „Itt a soha vissza nem térő alkalom! Indítani kell egy lapot, amely megfelel a feltételeknek, azután ha megvan, alá kell menni a jelenlegi árnak és máris kézben a megrendelés. Hajrá! Húzzatok bele!”
 • 7. modernsopron 2011. február 08. 19:28
  „csak egyet mondok: ROKONOK!
  azért tart az ország ott....”
 • 6. ujidok 2011. február 08. 19:18
  „Emberek pedig éheznek...”
 • 5. molten13 2011. február 08. 18:16
  „Ez egy vicc! Egy uszító, minden tényt elferdítő szennylapot támogatni a város pénzéből pártutasításra ez az egyik legocsmányabb ami a médiában és egy város életében történhet.”
 • 4. Kuvasz 2011. február 08. 18:14
  „Ezt is mi fizetjük az adónkkal.”
 • 3. fnsoproni 2011. február 08. 16:47
  „"Támogatni´ kell a jelenlegi politika milliárdosait. A lap tulajdonosa is megtalálható a top 100 milliárdos középmezőnyében, mint ahogy számtalan top milliárdos is található a fidesz közeli médiák ( TV, rádió, sajtó, interner) tulajdonosaként. Bár tudjuk, hogy csak a szocialisták a burzsoá kapitalisták.
  Azt már csak a hab a tortán, hogy egy ilyen alacsony színvonalú lapban hírdet a Pro Kultúra.”
 • 2. 1soproni 2011. február 08. 15:38
  „Ezek szerint az nem volt szempont, hogy (legalább látszólag) politikailag független lap legyen.”
 • 1. IkvaHírLACEE 2011. február 08. 12:27
  „Szerintem ez egy nagy hiba, egy valódi helyi újságnak kellene ehelyett megjelennie.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárokkal és kultmusicallel kezdődik a soproni tavasz

A Soproni Tavaszi Napokat a West Side Story szcenírozott előadása nyitja az MKB Musical Arénában… Tovább olvasom