Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Privatizációtól tartanak

A tervezett kórháztörvényből eredő privatizáció előkészületeit látja dr. Molnár Ágnes, a soproni önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke abban, hogy félmilliárdos radiológiai műszerbeszerzésre mondott igent a közgyűlés szocialista többsége.
– Minden jel arra utal, hogy Sopronban is előkészület alatt áll a kórház-privatizáció – jelentette be tegnap dr. Molnár Ágnes, a szakbizottság elnöke, hozzátéve, az önkormányzat legnagyobb intézménye igazi gyöngyszem, mely kiváló hotelszolgáltatást nyújt, jól képzett szakembereket foglalkoztat, s a műszerbeszerzés után egyedülállóan modern radiológiával is rendelkezik majd. A jó adottságokkal és hatalmas kapacitással is rendelkező Erzsébet-kórház sorsa kétségessé, a betegeké pedig bizonytalanná válik, ha a jövőben profitérdekeltségű cégek irányítanak az egészségügyben.

Kizárólag nonprofit átalakítás

A bizottság elnöke kizárólag olyan kórház-privatizációt tud támogatni, ami a nonprofit átalakításra – egyházi, önkormányzati, alapítványi intézményekre – ad lehetőséget.
Hogy látja a Polgári Összefogás a kórházba kirendelt önkormányzati biztos jelentését, az intézkedési tervet és a műszerbeszerzés hátterét? Erről tartott tegnap sajtótájékoztatót a legnagyobb ellenzéki frakció vezetője, Abdai Géza és dr. Molnár Ágnes, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke, akik hangsúlyozták, szakmai szempontok alapján akarják a város közvéleménye elé tárni a valós helyzetet.

Félmilliárdos műszerbeszerzés a radiológián

– Az önkormányzati biztos jelentése súlyos megállapításokat tartalmaz, márpedig a kórház hanyatlása a túlzott rekonstrukcióval még akkor elkezdődött, amikor a mostani kórházvezetés irányította az intézményt – szögezte le dr. Molnár Ágnes, nem feledve azt sem, hogy Perényi László önkormányzati biztos akkoriban tanácsadóként szintén közreműködött a folyamatokban. A Polgári Összefogás nem érti, miért kell a jelenlegi osztályvezető főorvosoknak pályázniuk saját állásaikra, s miért nincsenek a jelentésben költségelemzések, tárgyi és személyi mutatók.
Váratlanul érte a Polgári Összefogást a közgyűlésen az a sürgősségi indítvány, ami a radiológia félmilliárdos műszerbeszerzéséről szólt. Bár nem kaptak a döntéshez megfelelő érveket, a szocialista többség megszavazta a 300 milliós önrész vállalását. „A jelenlegi helyzetben, amikor az iskoláknak takarékoskodniuk kell, s a kórház más osztályain sürgetőbb műszerbeszerzés is indokolt lenne, nem tartjuk ehhez elérkezettnek az időt" – szögezte le dr. Molnár Ágnes a sajtótájékoztatón.
Kapcsolódó cikkek >>

Lemondott a kórházigazgató (2002-12-19) >>
Pontosabb diagnosztika új készülékkel (2002-12-17) >>
Nem sértett jogszabályt a kórház (2002-12-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtett játékok a Petőfiben

A vágyakozás sokszor boldogabbá tesz, mint maga a beteljesülés – ezt üzeni Lillian Hellman… Tovább olvasom