Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Premierekkel ünnepelnek

Sopronban rendezik meg Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjét, a 15. Kaleidoszkóp VersFesztivált november 11. és 16. között.

Európa-szintű fesztivállal gazdagodik Sopron. A jubiláló és országosan egyedülálló rendezvényen, a 15. Kaleidoszkóp VersFesztiválon külön programokkal emlékeznek a holokausztra és a 25 éve elhunyt Ratkó József költőre. A közép-európai térség leghosszabb ideig tartó, legszínesebb skálán mozgó rendezvényét színházi előadások, koncertek, versmondás, filmpremierek, kiállítások, közönségtalálkozók, szerzői estek, versfilmes vetítések és performance-ok teszik izgalmassá.

A Petőfi Színház művésze, Ács Tamás (jobbra) is fellép a Kaleidoszkóp programjában. Fotó: Magasi
A Petőfi Színház művésze, Ács Tamás (jobbra) is fellép a Kaleidoszkóp programjában. Fotó: Magasi

Országos hírű színészek, előadók, költők és együttesek látogatnak Sopronba. Hangoskönyvpremiereket, köztük a Nemzeti Színház Bíbor parázson című produkciójának olvasószínházi ősbemutatóját is megtartják, de kifejezetten a Kaleidoszkópra készül és csak Sopronban lesz látható Ratkó József Segítsd a királyt! című drámája az Első Magyar Versszínház tolmácsolásában. A Kaleidoszkópon hivatásos és nem hivatásos versmondók, előadó- művészek, zenészek és filmesek lépnek egy színpadra.

A fesztivál fő helyszíne a Liszt-központ, de programoknak ad helyet a Petőfi Színház, a városi könyvtár, a GYIK, az Egyetemi Ifjúsági Ház és az evangélikus közösségi ház is. A művészeti eseménysorozaton lesz a Képtelen történet című játékfilm soproni premierje is. A fesztiválon versmondó versenyt is tartanak. Előzetesen 70-en jelentkeztek, a legfiatalabb jelentkező 9, a legidősebb 90 éves.
 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a télen kevesebbet fizethetnek a fűtésért

Folytatódik a korábban hónapokig szünetelt szigetelési munka az Ibolya út 5–7. számú lakótömbön. Tovább olvasom