Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

P+R rendszert terveznek a vasútállomásra

Tervezik, hogy újra megnyitják az ágfalvi vasútállomást a P+R (Utazz és parkolj!) rendszer keretében. A megvalósításhoz pályázati lehetőségre várnak a szakemberek.

Újjáépülnek a trianoni utak címmel közöltünk egy cikket. Olvasónk, Horváth-Sziklai Attila ezzel kapcsolatban felvetette: az Ágfalvát érintő vasúti forgalom folyamatos, ugyanakkor a személyvonatok nem állnak meg, holott ma is áll az állomás épülete. Van-e remény az ágfalvi vasúti megálló újbóli megnyitásának, hogy a falu ilyen értelemben se legyen zsáktelepülés?

– A régióban jelentkező igényeket megelőzve, a GYSEV már korábban kezdett foglalkozni az ágfalvi állomás megnyitásával – tájékoztatott Stö-
ckert Dávid, a vasúttársaság szóvivője. – A Sopron–Ágfalva vonal osztrák forrásból újult meg 2000-ben, annak érdekében, hogy Sopron–Bécsújhely (Wiener Neustadt) között megbízható vasúti kapcsolat alakuljon ki. A Sopron–Ágfalva–országhatár–Wiener Neustadt vonalon ma kizárólag osztrák megrendelésre közlekedő személyvonatok járnak. A GYSEV középtávon Ágfalva megállóhely megnyitását tervezi, ehhez elsősorban infrastrukturális beruházásokra lesz szükség, amelyeket a Regionális Operatív Program pályázati lehetőségeit kihasználva kívánunk elvégezni.

A GYSEV középtávon Ágfalva megállóhely megnyitását tervezi.
A GYSEV középtávon Ágfalva megállóhely megnyitását tervezi.

A megállóhellyel együtt a P+R rendszer kiépítésével is a vasúti közlekedés vonzerejét kívánjuk emelni. 2010-ben megfelelő pályázati kiírás megjelenése esetén több önkormányzattal együttműködve beadjuk közös projektünket, amelyben Ágfalva megállóhely építése is szerepel.

Olvasóink írták

 • 6. GeryM41 2009. december 28. 13:19
  „Remek ötlet, vonattal sokal gyorsabban el lehetne jutni Ágfalvára, mint busszal!”
 • 5. lenk 2009. december 25. 09:20
  „#3-ra
  Sokan járnak Ausztriába dolgozni, gondolom, azokra gondolva találták ki. Valószínű, ebből az aspektusból sem életképes ötlet.”
 • 4. xen 2009. december 24. 22:14
  „Pontatlan a cikk, ami az egészet értelmetlenné teszi.”
 • 3. kumpala 2009. december 24. 21:26
  „P+R? Azt nem nagyvárosok elé szokták tenni, sok ezres forgalomhoz? Ugyan már ki tenné itt le az autóját, hogy azután bevonatozzon a megapolisz Sopronba? Csak az elnevezés a vicces, maga az állomás megnyitása időszerű, érthetetlen is, eddig miért nem tették.”
 • 2. Kuvasz 2009. december 24. 13:11
  „Már ideje volt erre gondolni, de még sürgetőbb, megoldani.”
 • 1. juve 2009. december 24. 11:49
  „szuper lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barlangszínház: nyert

A szerdai kormánydöntés nyomán biztossá vált, hogy a fertőrákosi barlangszínház felújítására… Tovább olvasom