Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Pótkocsistul lopták el az elektronikai szállítmányt

Petőháza - Lekapcsolt pótkocsit vittek el ismeretlenek hajnalban a petőházi benzinkút kamionparkolójából. Az elsődleges adatok szerint a raktérben több mint 9 millió forint értékű elektronikai szállítmány volt.

A hajnali órákban érkezett a riasztás a Soproni Rendőrkapitányságra: a nevezett benzinkút kamionparkolójából illetéktelenek vontatóval rácsatlakoztak egy ott árválkodó, osztrák rendszámú, Schwarzmüller típusú, Samsung-alkatrészekkel teli nehézpótkocsira, s eltűntek vele. Korábban H. Krisztián, a sofőr lekapcsolta és őrizetlenül hagyta azt, s a motoros résszel közeli lakhelyére autózott.

Hajnali három, negyed négy lehetett, amikor láttam, egy fehér színű vontató szabálytalanul, a forgalmi iránnyal szemben hajt be a kamionparkolóba.

Akkor nem gondoltam rá, miért, de most már világos: így kikerülhették a benzinkút térfigyelő kameráit – idézte fel az eseményeket Katalin, a parkoló vendéglátóhelyének alkalmazottja. – Majd kis idő múlva kigördültek a szállítmánnyal. Azt hittem, nincs is ezzel semmi gond, amikor negyedóra múlva jött Krisztián, a látásból ismert kamionos, s kérdezte, nem tudom-e, hová tűnt a pótkocsi. Nyilvánvalóvá vált, az bizony idegenek kezére került. Hívtuk a rendőrséget és a szállítmányozási vállalkozás tulajdonosát is.

A parkolóban megkérdezett kamionosok szerint az teljességgel kizárható, hogy egy vontató csak úgy, ˝natúr˝ rácsatlakozik egy ismeretlen pótkocsira, mert lehet, az üres. Úgy vélik, az elkövető biztosan tudta, mit rejt a raktér, hacsak épp nem a pótkocsi fémhulladéknak való megszerzésére törekedett.

Márk Győző vállalkozó: Hat éve kamionozunk, de hogy rakott pótkocsit lopjanak tőlünk, még sosem fordult elő. Fotó: Magasi
Márk Győző vállalkozó: Hat éve kamionozunk, de hogy rakott pótkocsit lopjanak tőlünk, még sosem fordult elő. Fotó: Magasi

– Az nem ritka, hogy egy sofőr, aki a közelben lakik, lekapcsolja a ˝traktort˝ – vontatót – a pótkocsiról, hogy hazamenjen vele – magyarázta Richárd, aki egy éve kamionozik. – De ha értékes a szállítmány, akkor ez nagy felelőtlenség. Ilyenkor sosem hagynám a pótkocsit egy parkolóban, még akkor sem, ha éjjel-nappal üzemelő vendéglátóhely is működik ott.

– Az itteni benzinkút kamionparkolójában nem is olyan régen négy-öt hónapig állt egy teherkocsi a ponyvára dobott kulccsal, mégsem nyúlt hozzá senki – tette hozzá Károly bezenyei kamionos.

– Ilyen még sose fordult elő, pedig hat éve kamionozunk. Valószínűleg kifigyeltek bennünket, a szokásainkat – reagált az eseményekre Márk Győző fertőendrédi szállítmányozási vállalkozó. – Az árura szerencsére volt biztosítás. Kollégám, H. Krisztián, aki öt éve dolgozik a cégnél, Bécsből szállította volna az alkatrészeket Jász-Nagykun-Szolnok megyébe. Számunkra is kínos az eset, megrendülhet irántunk megbízóink bizalma.

– A szemtanú szerint az ellopott pótkocsival Sopron irányába hajtottak. A rendőrök figyelték az utakat, de a pótkocsi köddé vált – mondta Nagy Ernő alezredes, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Körözést adtunk ki és felvettük a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal is. A nyomozás során az eset valamennyi lehetséges verzióját megvizsgáljuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pártvezetők értékelése az EP-választásról

Sopron - Rövid értékelésre kértük az európai parlamenti választásokon induló szervezetek helyi… Tovább olvasom