Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Pörög az óra akkor is, ha nem használnak vizet

Sopron - Egy soproni tízemeletes ház lakásában akkor is pörög a vízóra, ha több emelettel följebb lehúzzák a toalettet. A vízművek szerint nem egyedi esetről van szó.
– Véletlenül vettük észre, hogy amikor néhány emelettel följebb vízöblítés történik, a mi vízóránk mutatója is pörög – mesélte a soproni lakástulajdonos. – Nem irigyeljük senkitől a vizet, de az bosszantó, hogy más helyett is fizetünk, még ha elenyésző lehet is ez az összeg.

– Nem egyedi esetről van szó, főképpen két-három évvel ezelőtt fordult elő több ilyen jellegű probléma – mondta Hegedüs László, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója. – Az ok legtöbbször a vízmérő mellékórák nem körültekintő felszerelésére vezethető vissza. Ha a lakástulajdonos észreveszi: valami nem stimmel a mellékórával, hívja vissza a mellékmérő elhelyezését megoldó tervezőt vagy a kivitelezőt, hogy oldják meg a problémát. Amennyiben ez már nem lehetséges, úgy a vízműveknél megtekinthető az ilyen munkák elvégzésére jogosult tervezők névsora. Ugyanakkor számítani kell arra, hogy a tervezési díj tíz-tizenötezer forint is lehet, a kivitelezésért pedig akár több tízezer forintot is elkérhetnek a szakemberek.

A vezérigazgató hozzátette: a probléma megszüntetése már csak azért is ajánlott, mivel a mellékmérő órára vonatkozó szerződést a fogyasztó is, de a vízművek is felmondhatja. A szolgáltató ugyanis semmiképpen nem akar belekeveredni a lakók egymás közti elszámolási vitáiba, hiszen ők a mellékórára vonatkozó szerződés megkötésekor nyilatkoztatják a tulajdonosokat: az óra csak a saját lakásuk vízfogyasztását méri.

Olvasóink írták

 • 2. adlerzsigabá 2010. január 11. 18:05
  „Azért az meg jó vicc, hogy ha a főmérő ill. a mellék(al)mérők összfogyasztása eltérést mutat, akkor minden esetben a főmérő állását tekintik érvényesnek. Azaz: minden esetben a Vízmű jár jól.”
 • 1. szocdem 2010. január 11. 11:12
  „"Az ok legtöbbször a vízmérő mellékórák nem körültekintő felszerelésére vezethető vissza."

  Mekkora lóditás!

  Ez kizárólag és kifejezetten a rossz gépészeti tervezést követő kivitelezés miatt fordulhat elő, nem a vízóra beépítőjénak hibája!!
  Arról ne is beszéljünk, hogy mind a víznél, mind a villanynál a régi építésű házakban vannak olyan furcsaságok, amik oda vezetnek hogy két vagy több fogyasztó egyszerüen tudtán kívül "közösítve van.
  Senkinek nem érdeke persze ennek megszüntetése, a fogyasztók bárkihez mehetnek panaszra, senki sem segit rajtuk.
  Hiába a magyar jog morális és nem természettudományos alapon áll, ezekhez az ügyekhez meg nem képzelgő, hanem a műszaki valóságot pontosan ismerő bírák és ügyvédek ekllenének.. Iylen meg nincs, mert ez is EU kompatibilis és nem bolsi-neolibsi rendszerhez vezetne..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás egyeztetést és összefogást sürget

Sopron - Nagy Tamás a közgyűlés után – ahol a 2008-as költségvetésről döntöttek –… Tovább olvasom