Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Pontosabb diagnosztika új készülékkel

A soproni Erzsébet-kórház nőgyógyászati és urológiai osztálya az önkormányzat támogatásával ötmillió forintos diagnosztikai készülékkel gazdagodott. Alkalmazásával a vizeletvisszatartási gondok esetében még pontosabban lehet meghatározni: szükség van-e műtéti beavatkozásra vagy sem.
Szikszai Zoltán urológus szakorvos és dr. Koltai Miklós nőgyógyász főorvos már az új diagnosztikai géppel vizsgálja a betegeket.
Dr. Csécsei Károly, a soproni Erzsébet-kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa az új, német gyártmányú berendezésről elmondta: a készülék a vizeletürítés és -tartás funkcionális vizsgálatát teszi lehetővé, e szakterületen is regionális központtá téve a soproni kórházat.
Dr. Koltai Miklós főorvos tájékoztatása szerint a nőgyógyászaton hat évvel ezelőtt beindított – vizeletvisszatartási problémákat feltáró – inkontinenciarendelésen évente mintegy háromszázötven beteg fordul meg. A páciensek 25 százalékánál operációra is sor került. A beszerzett műszerrel immár lehetőség nyílik arra a speciális vizsgálatra, amely pontosabb képet ad a beteg állapotáról. A készülék a férfiak vizeletürítési gondjainak feltérképezésére is alkalmas.
Minden érintettet urológiai és nőgyógyászati szakrendelés vár péntekenként, 13 órától az Erzsébet-kórházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verebes könyv, sok fotóval

A Hotel Szieszta egyre határozottabban kér részt a város kulturális életéből. Mi sem bizonyítja ezt… Tovább olvasom