Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Pongrácz: Kránitz ne szavazza meg a költségvetést!

Kránitz Lászlót felszólította a közgyűlés, hogy ne szavazza meg a költségvetést, az újabb Bajnai-csomagot, amely végső nyomorba viszi a családokat, önkormányzatokat és a kórházakat – fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján Pongrácz Attila (Fidesz).

A képviselő kitért arra is, hogy az országgyűlési képviselő szavazataival részt vett az ország válságos állapotba juttatásában.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Intel 2009. október 03. 16:25
  „23.
  Semmi közöm az informatikához, és nagyon helyesen gondolod, hogy tök hülye vagyok hozzá, mert így is van...
  Kikről ne beszéljünk, mivel Orbán a hatalomra került, ott indult el az ország egy téves költségvetési úton...
  Ezt ma már mindenki elismeri, hogy ő volt az, aki Bokros Lajos által stabilizált országot egy eladósodási pályára terelte rá...

  Viszont nem válaszoltál arra a kérdésre, ha a jobbik az Mszp találmánya, akkor Te miért őket támogatod?”
 • 23. Kitartas 2009. október 03. 16:12
  „Intel kolléga úgy látszik egy neves szakember, álnév mögé bújva. Lehet, hogy az informatika világából. De hogy tök hülyeségeket írogat, az egyszer biztos. Nézz már körül, te egyszerű ember, kik vezették ide az országot és azután beszélj.”
 • 22. Intel 2009. október 03. 15:43
  „20.
  Egyik kérdésemre se válaszoltál, ahogyan ilyen jellegű kérdésekre Viktor sem szokott.
  Nem lepödtem meg, csak hiteltelenné váltál.
  Azt hiszem nem egy színten mozgunk, mivel egy normális vitára sem vagy képes, csak a magad véleményét hajtod...
  Remélem az élettől rövid idön belül egy jó nagy pofont kapsz, amit évekig majd Vikornak köszönhetsz...

  További jó álmodozást, egy sokkal könnyebb, szebb országban, egy Viktor vezette országban!
  Ahol létezik a gonosz baloldal, és léteik a jó, jobboldal, csak valami oknál fogva a jó nem irányíthatott...”
 • 21. egysoproni_ 2009. október 03. 15:34
  „Míg Orbán Viktor változatlanul adó- és járulékcsökkentést ígér, amely majd rögvest felpörgeti a gazdaságot... addig éppen gazdasági szakemberei sokkal óvatosabbak. Ami az ellenzék gazdaságélénkítő mantrájaként manapság hallható, részint egymásnak ellentmondó tételek, részint üres propaganda következetlen gyűjteménye. Úgy is vehetjük, ilyen gyatra munícióval nagy bátorság kell a kormány gazdaságpolitikájának szünet nélküli támadásához. Két oka is van szerintem annak, hogy a Fidesz aggálytalanul hajtogatja a magáét. Először azért, mert pontosan tudja, hogy krízis idején, amikor a megélhetési viszonyok szinte minden vonatkozásban romlanak, a nyilvánosság különösen fogékony a megváltó demagógiára. Másodszor pedig azért, mert a kormány a költségvetési megszorítások legalább három területén meggondolatlanul járt el, és ezt a Fidesz könnyen a maga javára fordíthatta - méghozzá anélkül, hogy igazán tennie kellett volna érte valamit. A közvélemény heteken át érzékletes tudósításokat kapott azokról a dolgokról, amelyekről eleve tudni lehetett, hogy kormányzati orvoslásuk elkerülhetetlen. Vagyis Bajnaiék politikai szempontból értelmetlenül hagytak elmérgesedni olyan helyzeteket, amelyek másféle tárgyalási metódussal - és preventív gondolkodással - jóval korábban konszolidálhatók lettek volna. Ugyanakkor a korábbi orvoslás esetén sem tetszene a FIDESZnek minden ebben biztos vagyok.”
 • 20. zooberon 2009. október 03. 15:24
  „Majd meglássuk, ahogy a vak bányász mondta...”
 • 19. egysoproni_ 2009. október 03. 14:58
  „16. hozzászólás zooberon!
  Számodra sajnos ugyan, de egyet kell értenem Intellel. A FIDESZ is megszorításokat fog eszközölni! Hogy miért? Mert az IMF markában vagyunk ahogy sok másik ország is! Az IMF mondja meg, hogy mit szeretne a hitelért cserébe és ezzel a FIDESZ sem fog tudni mit kezdeni hanem végre fogja hajtani és még hitelt fog felvenni! Mindenki aki feketén dolgozik azokat könyörtelenül el kell számoltatni bármikor bárki is legyen hatalmon ebben az országban! Hogy miért? Azért mert akik feketén dolgoznak akár itthon akár külföldön ugyan úgy elmennek orvoshoz, ugyan úgy olcsóbban kapják a gyógyszert sőt még sok esetben segélyért is sorba állnak miközben feketén az én fizetésemnek a többszörösét zsebre teszik egyes esetekben. Tudod ismerek olyan embert a környezetemben aki állítja, hogy 1 fizetésből él a feleségével és y gyerekével miközben az előző házasságából fakadóan még 1 gyermek után gyerektartást is fizet. Mindeközben felépített egy 20 milliós házat aztán 2 év múlva épített egy uszodát és ez évben vásárolt 2 autót valamivel több mint 8 millió Ftért. 3 lakást és 1 házat tart fenn amiból 2 lakás ki van adva albérletbe feketén a felesége pedig heti 3x Ausztriába jár dolgozni. Mindeközben elmegy segélyért mert egy fizetésük van. Hát tudod ez szégyenletes. Nem csak várni kell az államtól hanem meg kell nézni, hogy kik miből és mennyiből élnek és mindaz honnan származik.”
 • 18. béka6 2009. október 03. 14:53
  „Kedves Kisbrátom!
  illetve mivel hülyékkel én sem barátkozom, maradjunk a zooberonnál. Lenne néhány megjegyzésem az általad írtakra.
  Kezdeném egy kéréssel:
  "Ne csak a saját, hanem mások véleményét is tudjuk tisztelni, de először is hallgassuk me." (Hioszi Tatiosz)
  Folytatnám az önbizalmaddal, a magabiztosságoddal, amelyről tanúbizonyságot teszel minden írásodban:
  "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." (Bertrand Russell)
  A véleményedről, illetve Biczi elvtársról, miszerint:"... a Biczi sokkal jobb képviselő lenne, ő legalább komolyan gondolja a dolgokat..."
  "Akik nem tudnak, de magukról azt hiszik, hogy tudnak, tőlük ered minden rossz a világban." (Lev Tolsztoj)
  Kedves zooberon, szerintem ne irigykedj se az autójára (legalább magadnak valld be őszintén, azért elfogadnád azt a vw-t, főleg ha úgy dobnák utánad) se a mázlijára (ami téged úgy gondolom nagy ívben el fog kerülni egész életedben), mert
  "A szerencse többnyire csak gyűjtőfogalom az ügyesség, rátermettség, ész, szorgalom és kitartás számára" (Charles Franklin Kettering)
  Üdv”
 • 17. zooberon 2009. október 03. 14:21
  „Még annyit, hogy ezt az írást Intel 14-es hozzászólásában írtakra reagálta, különösen a "Miért nem tesztek valamit?" című kérdésére. Ami egysoproni_ kérdéseit illeti, teljesen jogosak, és én is nagyon várom az erre érkező válaszokat. Én mindenek előtt pl. a belső gazdaságot erősíteném meg, a magyar árú védelmét a külföldivel szemben. Hogy hogyan? Na ez az, amit a szakembereknek kell megmondani. Tudod, a karvalytőlének az az érdeke, hogy minél jobban eladósodjon egy ország, mert akkor rövid pórázon tudja tartani. Egyenlőre mit tetta szocialista kormány? Felvette a hitelt, azt jól elqrta mindenre, csak arra nem, amire kellett volna, most meg megszorít, hogy a KAMATOKAT tudja fizetni. Illetve bocsánat, ez is hamis, hiszen a törlesztés majd a következő kormány feladata lesz. Most csak és kizárólag arra megy ki a játék, hogy a következő, minden valószínűség szerint jobboldali kormányt jól megszivassák!”
 • 16. zooberon 2009. október 03. 14:13
  „Nem az én dolgom! Én egyet tudok, szocialista pártra sohasem szavaztam és nem is fogok, és ezt nem is bántam meg eddig. Mindig is a jobboldalra szavaztam, és most is oda fogok. Az esélyt meg kell adni a változásra! Ha a fidesznek sem sikerül, és csalódok bennük, akkor majd felülírom a véleményemet! Minden esetre az Intel-féle okoskodások csak arra jók, hogy a jóérzésű embereket elbizonytalanítsák, megoldást persze semmire nem tud mondani, csak puffogtatja a központilag kiadott frázisokat, miszerint a fidesz majd megszorít, meg hogy "majd meglátja mindenki". Ezen kívül értelmeset nem tud mondani! Gyenge ellenfél, semmi egyéb!”
 • 15. egysoproni_ 2009. október 03. 12:47
  „zooberon!
  Inkább arról bezsélj, hogy a FIDESZ miből és hogyan csinál több pénzt úgy hogy mindenhova jusson elég!? Ha valahova többet ad az csak úgy megy, hogy Ő is elveszi! Ha meg nem veszi el és adni is tud akkor még hitelt kell felvennie! Eddig a napig egyetlen jobbos érzelmű ismerősöm sem tudta megmondani, hogy mit tennének vagy mit fognak tenni ha hatalomra kerülnek. Mindazon tól, hogy ezt eltöröljük meg azt eltöröljük, de, hogy ezáltal hogyan lesz tüöbb pénz azt sajnos nemmondta meg nekem eddig senki. Csak azt hajtogatjátok, hogy jobb lesz! Rendben legyen jobb, én elhiszem csak győzz meg, hogy miben lesz jobb és hogyan és akkor lehet, hogy a FIDESZre fogok szavazni 2010-ben! Pl, a kórházaknak honnan adnátok plusz 100 milliárdot? Honnan adnátok az önkormányaztoknak 120 milliárdot? Hogyan, miből és mennyivel emelnétek a béreket? stb... stb...”
 • 14. Intel 2009. október 03. 12:45
  „Huuuu
  12.-13.

  Hát írásaitokból arra kövtkeztetek, hogy nagy gazdasági szakemberek vagytok.
  Már csak azt nem értem, miért nem ezen területen dolgoztok?
  Miért nem tesztek valamit? Persze, én értem, hogy kritizálni nagyon könnyű!
  Remélem egy év múlva is itt lesztek, aztán akkor is megmagyarázzátok, hogy a fehér az fekete.

  http://www.ecoline.hu/piac/20090911_jpm_euro.aspx
  Ezt is meglehet magyarázni...
  Kár, hogy minden külföldi elemző hülye, bezzeg mi nagyon okosak vagyunk.
  Na ezért tartunk itt ahol!
  Nem reklamálni, sírni kell, hanem változtatni a dolgokon!

  13. Neved pedig csak annyit takar, hogy valamit halottál nálad okosabb emberektől, és most azt használod.
  Megemlítem, hogy a Fidesz szerint a szélső jobbot a baloldali kormány hozta létre, és ő finanszírozza...
  http://index.hu/belfold/2009/10/03/nagyon_durva_mszp-kampanytol_tart_a_fidesz/”
 • 13. Kitartas 2009. október 03. 12:02
  „Intel, téged tényleg megetetnek olyan dumákkal, hogy a magyar gazdaság kifelé tart a válságból? Ezt az elvtársaid hozták el, nekik "köszönhető" hogy ma itt tart Magyarország, és itt nem csak a gazdasági helyzetre gondolok. Ne az ellenzéket hozd elő, mert itt egy szabadkőműves kormány van, ezt ne felejtsd el. (ezt a szót talán nem moderálják)”
 • 12. zooberon 2009. október 03. 11:54
  „1. Nem vagyunk barátok!
  2. Nem véletlenül, mert hülyékkel nem barátkozom!
  3. Első mondatodat nem tudom értelmezni, segítséget kérek hozzá!
  4. JP Morgan? Ugyan már! Szerinted kinek a kezében vannak a kockázatelemzők? Segítsek? Nos kedves jövőbe látó, azokéban, akik a világválságot okozzák! nem írom le kik azok, mert még moderálnak, de ha ezek után nem tudod, akkor tényleg olyan felszínes a tudásod, amilyennek az látszik!”
 • 11. Intel 2009. október 03. 09:45
  „Neked barátom nem VW nem kellene hanem még egy régi 20éves autó sem, mert arra nincs lehetőséged ennyi gondolkozással...
  Amúgy az Ar... étterembe se jársz be akkor úgye???

  Ezt a 100%-os adatot nem tudom honnan vetted, de hülyeség, vagy kérem a linket ahol olvashatok róla...
  Váalszolj a kérdésemre!

  Magyarország az egyetlen gazdaság a tágabb értelemben vett európai felzárkózó térségben, ahol javul a külső kereskedelmi pozíció és stabilizálódik a költségvetési hiány - véli a JP Morgan. Londoni befektetési elemzők legújabb előrejelzései szerint már robusztus ütemű, globális szintű kilábalás kezdődött a recesszióból

  http://www.klikkbank.hu/bankihirek/20090921-londoni-elemzok-most-mar-robusztus-vilaggazdasagi-kilabalas.html

  Olvasd el, mert érdemes:)”
 • 10. zooberon 2009. október 03. 08:48
  „Akkor sem kellene VW, ha utánam dobnák...”
 • 9. zooberon 2009. október 03. 08:46
  „200%-os eladósodás helyett 199%-os! Kb. ennyi az eredmény! Hogyan jutottunk el idáig okos Intel? Inkább erről hadoválj Te jövőbelátó csodadoktor!”
 • 8. Intel 2009. október 03. 08:35
  „5.
  Szerintem Te azzal foglalkozzál, hogy Vikor milyen megszórításokra készül, mert lehet tavasszal neked nem lesz állásod:)

  Amúgy, érdekes módon tegnap S&P hitel minősítő javított Magyarország besorolosásan, tehát Magyarország jó úton jár.
  A Ft 267/Euro közelében...Ez szerinted miért van???
  Jobb oldal végett igaz?:)”
 • 7. m 2009. október 03. 08:31
  „Féton- gondolta Kránitz, zooberon-gondolta Féton:-)”
 • 6. reális 2009. október 02. 23:32
  „zooberon,ha komolyan gondolod a féton megvásárlását , megszervezem Kránitzzal, jelenkezz!”
 • 5. zooberon 2009. október 02. 21:33
  „És még valami: a madarak azt csivitelik, hogy nagy volt a harc a szockók között, ugyanis Biczi bejelentkezett a Kránitz helyére, amit Lacika nem nagyon tudott elviselni. Jött Mesterházy mester, hogy rendet vágjon a jó soproni huszárok között. Erről nem hallottál valamit Intel-IGEN-s? Te mindig olyan jól tájékozott vagy! A véleményem szerint egyébként a Biczi sokkal jobb képviselő lenne, ő legalább komolyan gondolja a dolgokat, nem úgy, mint Lackó.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késhet a fertőrákosi Barlangszínház felújítása

A Regionális Fejlesztési Tanács (RFT) legutóbbi ülésén bár elfogadták a fertőrákosi Barlangszínház… Tovább olvasom