Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Pongrácz: Az MSZP-ből a sárga irigység beszél

Nagy érdeklődés mellett indult útjára az Új Széchenyi terv, melyet széles körű társadalmi egyeztetés előzött meg - mondta el Pongrácz Attila (Fidesz).

Ennek megfelelően alakultak ki azok a fő irányok, melyek a gazdaság beindítását szolgálják: egészségipar; zöldgazdaság-fejlesztés; otthonteremtés; vállalkozásfejlesztés; innováció; foglalkoztatás; közlekedés - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Pongrácz Attila, a soproni Fidesz elnökhelyettese.

Az Új Széchenyi terv célja, hogy kimozdítsa az országot abból a depresszióból és fásultságból, melybe a szocialisták juttatták. A FIDESZ célja, hogy beinduljon a gazdasági növekedés, hiszen ez az alapja az egy millió munkahely megteremtésének, melyet tíz évre tűzött ki célként maga elé a nemzeti ügyek kormánya - emelte ki a politikus.

Az Új Széchenyi tervben meghirdetett 93 pályázati konstrukcióból a nemzeti programokra első körben 1100 milliárd forintos uniós forrás használható fel. Minderről részletes tájékoztatást kaphatnak a www.ujszechenyiterv.gov.hu internetes oldalon - tette hozzá Pongrácz Attila.

Az Új Széchenyi terv kiemelt fontosságúnak tartja a pályázatírói szakmai apparátussal nem rendelkező, akár 1-2 személyes családi vállalkozások mellett, a kis- és középvállalkozásokat. Ennek érdekében jelentősen egyszerűsödött a szocialisták által kidolgozott sokszor indokolatlanul átláthatatlan és bürokratikus pályázatási rendszer. Az új pályázatok nyelvezete érthető lesz, a korábbi 800 adatmező helyett mindössze 100-120-at kell csak kitölteni.

Emellett csökken a nyilatkozatok száma, elegendő lesz például mindössze egyetlen űrlapot kitölteni, melyben a pályázó vállalja, hogy a megvalósítás során a hazai és közösségi jogszabályokat betartja. A pályázati rendszer egyfordulós, hiánypótlásra egyszer van lehetőség, a mellékleteket pedig elegendő a nyertes pályázatot követően csatolni. Az eddigi 24 jogszabály helyett egyetlen kormányrendelet szabályozza a folyamatokat.

A szocialistáknak talán az fáj, hogy ők nem tudtak ilyen egyszerű, átlátható, bürokráciamentes támogatási folyamatot létrehozni a rendelkezésre álló források kihelyezésére. Nekik mindez talán nem jutott eszükbe, ők úgy látszik más módon közelítették meg a kérdést - zárta Pongrácz Attila.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. soproni63 2011. február 04. 17:27
  „47.ÁrtatlanBárányka
  "Nem értelek. Annak idején vagy azért választottad ezt a pályát, mert vonzott a szakma, miegymás. Tudtad, mennyit lehet keresni, tudtad, hogyan fogsz élni"
  Igen, valószínű ezért választotta, sok más eü. dolgozóval együtt. Csak valószinüleg azt nem tudta azt nem tudta, hogy 10, 20, 30 év múlva a béréből nem tudja eltartani a családját.
  De igazad van. Nincs szükség állami eü. ellátásra, nincs szükség az ott dolgozókra. Mindenhová magán kórházakat kell telepíteni. Ott majd megfizetik a dolgozókat, nem fog "sírni" a szájuk. Aztán megnézném a képed amikor megkapod a gyógyítás után a számlát. Abból a pénzből ők majd befizetik az általad emlegetett járulékokat, és nem kell az "ingyenélő" egészségügyi dolgozókat eltartanod. A félkegyelmű hozzászólásod szerint rendőrre, tűzoltóra stb. állami alkalmazottra sincs szükség. Azért kíváncsi lennék rá, kinek telefonálnál ha betörnének hozzád, ha tűz ütne ki nálad??? Ja. és melyik magánkórházban, vagy magánorvosnál gyógyíttatod magad??? Vagy csak nem az ingyenélő, állami intézményeket látogatod???
  Az emberi butaság határtalan, de a tiedre már szavak sincsenek.”
 • 53. Eüdolgozó 2011. február 02. 23:06
  „52. ÁrtatlanBárányka!
  Nem vagyok mártír és nem is akarok az lenne.
  "...mocskos meggazdagodni vágyó vállalkozók..." akik elvárják a gyermekeiknek a színvonalas oktatást és elvárják a magas szintű eü ellátást, elvárják, hogy ha ellopják a 10-20 milliós autóját akkor elvárja, hogy azon nyomban legyen ott rendőr és 2 napn belűl találják meg az autóját miközben épp csak az aktuális minimálbérnél picivel többre van bejelentve. Elvárás az van holott ha picit többet adna a közösbe akkor talán az elvárást tettek is követnék... Több rendőr, jobb szinvonalú oktatás, kevesebb várakozási idő az orvosnál, hamarabb kerül sorra műtétre mert az államnak van pénze és hamarabb megtudja gyógyítani ezáltal kisebb a várólista. A helyemre nem jön 5 másik ember. Ha annyira akarna jönni akkor amúgy is lenne felvétel és jöhetne. De ilyen bérek mellett inkább elmennek minthogy jöjjenek és ezért kell órákat várni az orvosnál stb... kEVESEBB EMBERREL VÉGEZTETIK EL UGYAN AZT A MUNKÁT AMIT TÖBB EMBERNEK KELLENE ELVÉGEZNI. De igaz, műkidik a rendszer. Igaz egyre többet dolgozunk ugyan annyi pénzért. 5 éve nemhogy béremelés nem volt hanem inkább még elvettek amit tudtak. Persze, el lehet menni, lehet változtatni, de annak a lakosság látja a kárát.
  Román, Slovák munkások...? Ugyan, ők is azért jönnek ide mert itt picit jobban keresnek, és ezt a magyar állam kihasználja! A jól képzett magyar menjen amerre lát és a külföldit meg felvesszük... Talán a hazéánkfiait kellene megbescülni az élet minden területén nem? Mint látom, ez az elmúlt kormányok alatt sem így volt és ezután sem ez lesz. Sajnos.”
 • 52. ÁrtatlanBárányka 2011. február 02. 20:53
  „Oszvald:
  Szerintem félreértetted, amit akartam. Vagy nem úgy írtam le, ahogy akartam.
  Arra a gondolkodásmódra gondoltam, hogy az emberek a stabil, biztos állami munkahelyeket részesítik előnyben a kicsit kockázatosabb, de jóval nagyobb anyagi megtérüléssel járó versenyszférával szemben. Csak aztán amikor meg az illető állami alkalmazott szembesül a szomszéd nagyobb kocsijával, akkor meg háborog, mint itt Eüdolgozó. Ez a magánnyugdíj dolog is inkább azt mutatja, hogy nem igazán gondoskodik rólunk Állam Bácsi, mert lenyúlja a zsét.
  Így értettem, amit írtam.

  Eüdolgozó:
  Tudom, megint a régi duma, ne sajnáljuk a tűzoltótól, a rendőrtől, az orvostól, mert...
  De sajnáljuk a péktől, sajnáljuk a boltostól, sajnáljuk a kőművestől, sajnáljuk az autószerelőtől, sajnáljuk az ügyvédektől, hiszen ezek mind piszkos, mocskos meggazdagodni vágyó vállalkozók. De akkor ki sütne neked kenyeret, ki adná el neked, ki szerelné a kocsidat, ki intézné az ügyeidet?
  Ne akard magad mártírnak beállítani, mert rossz fényt vet rád. Ha nem tetszik, változtass állást! Jelentkezik a helyedre 5 másik ember. Ha nem magyar, akkor román, vagy szlovák. Az, hogy nem vagy elég bátor ahhoz, hogy megtedd, az nem mások hibája, hanem a tiéd.”
 • 51. oszvald.ferenc 2011. február 01. 23:31
  „27. ÁrtatlanBárányka 2011.01.30. 17:45
  "A másik meg, hogy ideje volna felfüggeszteni azt a fajta szemléletet, hogy majd Állam Bácsi gondoskodik rólunk."

  Egyetértek!! De akkor most mi is van a magánnyugdíj pénztárakkal?. Nagy öngól volt ez Bárányka, nagy öngól.

  Maradok tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 50. Eüdolgozó 2011. február 01. 21:35
  „http://mandiner.hu/cikk/20110201_titokban_emelte_az_aram_arat_a_kormany

  http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/01/het_szazalekkal_dragul_az_aram/

  Az emelés nem csak azért különös, mert korábban az árak szintentartását ígérték, hanem azért is, mert Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter rendeletét semmilyen előzetes bejelentés nem előzte meg. Az is szokatlan, hogy az áremelés a megjelenése utáni napon már hatályba is lép. A miniszter nyár óta saját hatáskörében dönthet az áram áráról, amelyről nincs egyeztetési kötelezettsége a szolgáltatókkal sem. Hogy a mostani emelést mi indokolta és miért nem előzte meg a lakosság tájékoztatása, arról senki nem tud ebben a DISZNÓÓLBAN (HOGY EGY HAZÁNKFIÁT IDÉZZEK)

  hA HOLNAP ÚGY DÖNT A MINISZTER URUNK, hogy 3x áremelés lesz akkor azt is el kell fogadni hisz ezt akarta Magyarország a múlt év tavaszán!”
 • 49. Eüdolgozó 2011. február 01. 21:11
  „47. ÁrtatlanBárányka!
  Ha kicsiot is figyelmesebben olvasol és figyelsz a másikra akkor észrevehetted, hogy van egy másodállásom amiben fizetek keményen az állam felé! (iagz mindez a havi 230 órám felett végzem) Mellesleg a közalkalmazottaktól ne sajnáld a pénzt (rendőr, mentő, tűzoltó, tanár stb...) mert érted, értetek dolgoznak, dolgozunk! De igazad van , ne is fizess adót és egyebeket és akkor sejnki nem segít rajtad. Senki nem oltja el a házad/lakásod lángjait, senki nem ment meg, senki nem fo9gja tanítani a gyermekeidetVan egy nagy FIDESZES kollegám aki ma sanyarúan nézte a bérjegyzékét. Aztmondja ez a pénz kevesebb mint a múltkor! Erre én: Nem ezt akartátok?
  Minden emelkedi! A MOL is összeszedi a 22 milliárdos válságadót és az áram is emelkedett a mai nappal! Vajon miért? A havi bérem közel 4 azaz négy ezer Ftal csökkent! Az Mnyp-k megvédését is ígértétek ezzel szemben mást cselekdtek! Talán elkéne ismerni, hogy a FIDESZ is hazudott reggel, délben és este! Ja és aegész Európa hülye és rosszul csinál mindent csak a magyar FIDESZ király és ők et nemlehet überelni. Hát igen, van amiben messze leköröztétek már most 8 hónapnyi hatalom után az MSZP-t! Azt egy szóval sem mondtam soha, hogy az ezelőtti kormányzás mindenben jó volt, de ez sem jó! Ezt a kormányt csak a kapkodás jellemzi! Ne lepődj meg ha hamarosan újra kordonok lesznek a Parlament körül!!”
 • 48. SZILAJ 2011. február 01. 20:41
  „"bennevagyok Ha lényegében nincs választási lehetőséged, akkor az nem támogatottság..."
  No ez mit akart jelenteni kedves "bennevagyok"!? Nem volt választási lehetőség???
  Szerintem volt. Sőt idő is volt rá eldönteni... Vagy mradsz a magánnyugdíjpénztárnál, (ezt mondjuk írásban jelezni kellett) vagy átmehetsz az állami rendszerbe. A möszöpö a magánosokat támogatta és riogatott azzal, hogy a Fidesz ellopja ezeket a pénzeket. A Fidesz pediglen azt javasolta, hogy jobb az állami nyugdíj. Szerinted kinek hittek az emberek jobban ? A tények magukért beszélnek... 96.8% ! Az már azért valami?? Ezt a háborút egyébként megint csak az MSZP kezdte, de mint annyiszor, ebbe is belebukott, mint ahogy a médiatörvénybe is bele fog bukni.....”
 • 47. ÁrtatlanBárányka 2011. február 01. 20:24
  „Eüdolgozó:
  Nem értelek. Annak idején vagy azért választottad ezt a pályát, mert vonzott a szakma, miegymás. Tudtad, mennyit lehet keresni, tudtad, hogyan fogsz élni
  Vagy pedig azért ezt választottad, mert "ez egy biztos állami állás". Mint megannyi bizonytalan, kishitű társad.
  Mégis te vagy az, aki a legjobban fröcsög az adózás mértékéről, a járulékokról.
  Pedig te EGY OLYAN ÖSSZEGRŐL BESZÉLSZ, AMI SOSEM KERÜLT A KEZEDBE.
  Te fröcsögsz, amikor elképzelésed sincs arról, hogy milyen érzés egymillió megkeresett Forint után majd 500-600ezer Forintnyi járulékot, adót befizetni, plusz majd még a saját SZJA-t. Fogalmad sincs, milyen érzés, mikor a megkeresett pénzt vissza kell adni. Nem tudod elképzelni, milyen kísértés az, amikor ott a pénz nálad, te meg tudod, hogy azért kell befizetni, hogy az olyanoknak, mint TE vagy legyen fizetésük.
  És te fröcsögsz, te szidod a másikat, te tartod magad az etalonnak, te adod az ötleteket.
  Hogyan is van az, hogy ilyen "jó, okos" gondolataid és véleményeid vannak, és mégsem vagy valahol fentebb a ranglétrán?
  A saját sikertelenségedet ne a kormányzatra, más emberekre próbáld vetíteni.”
 • 46. bennevagyok 2011. február 01. 19:55
  „SZILAJ: Új hír! Az emberek 96.8%-a választotta az állami nyugdíjrendszert! (Ennyit a Fidesz támogatottságáról...)

  Azért ez erős csúsztatás. Ha lényegében nincs választási lehetőséged, akkor az nem támogatottság...”
 • 45. Eüdolgozó 2011. február 01. 19:25
  „44. SZILAJ!
  Ezek tények!”
 • 44. SZILAJ 2011. február 01. 19:22
  „Pfú "Eüdolgozó" te nagyon baloldali vagy! Az ilyenekre álltalában már nem hatnak az észérvek... Úgyhogy feladom...Bosszankodjál. Még van rá 3 és fél éved. (Aztán még 4 év és még 4......)”
 • 43. Eüdolgozó 2011. február 01. 18:26
  „Ebben az évben a közszférában 15%-on elvonnak a bérkiadásokból! Amúgy sem magasak a bérek és rengeteg az elmaradt ki nem fizetet ügyeleti díj!

  Úgy tűnik, hogy elkerüli a szakértők figyelmét a munka alapu és a spekuláció alapu kapitalizmus szembeállítása. Ki tudja megmondani, hogy ez mit jelent?
  A kapitalizmus integráns része a tőzsde, a részvény, áru és deviza árfolyamok mozgása. Ennek használatát megtiltani a kapitalizmus feltételei között képtelenség. Ez az egyetlen módja az árak kialakításának. Nincsenek fix árak, árfolyamok, mint a szocializmusban. Ha van ár mozgás akkor van spekuláció. Minden egység eladására ugyanannyi vétel jut.. A tőzsde 0 eredményü játék. Mindig van aki nyer és van aki veszít. A termelők, feldolgozók a tőzsdét hedgelésre, árbiztosításra használják, hogy elkerüljék ill. csökkentsék a termeléssel és előre eladással/vétellel együtjáró rizikókat. Jó lenne, ha valaki erre megtanítaná az Orbánt. Biztos van aki ért a környezetében is a gazdasághoz. Kérdés: Orbán ennyire tanulatlan vagy ennyire hülyének nézi az embereket?
  Jóbarátok! A Fidesz által vásárolt több száz millió forintos, soha sem működött OEP szoftvert is bizonyára az "enyéim" művelték. Vagy a stadionok elektronikus beléptető rendszerét. Bizonyára az enyéim mondták azt is, hogy "ne mi nyerjük a legtöbbet". Az enyéim adtak el Kaya Ibrahimnak köztartozással csődbe vitt vállalkozásokat. Az enyéim bizniszeltek a pártszékházzal. Az enyéim tapsoltak el sok milliárdot haveri alapon "Széchenyi Tervnek" nevezve. Az enyéim válaszolták azt a tüzijáték költségeit firtatva, hogy "az ünnepi bejgli árát sem szokták firtatni". Az enyémeim kolbásztöltését filmezétk több tíz millió forintért. Az enyémeim fizettek ki majdnem 2 milliárd forintot egy olyan tanulmányért amiben ilyenek szerepeltek: "török gyerek megvágta...". Persze... elárulok valamit, nem vagyok fideszes, ígye ezek nem az "enyéim"...”
 • 42. Eüdolgozó 2011. február 01. 18:10
  „franticnak a bismarcki modellről: http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/emelkedo-nyugdijkorhatarok-65-utan-jon-a-71-339717
  dakota, hagyd abba a hülyeséget, mindenki pontosan tudja, h kényszerítés volt, különben elveszik a teljes állami nyugdíjadat. mert ez színtiszta diszkrimináció: két ember után ugyanúgy fizetik a 24%ot, csak az egyik semmit nem kap, a másik meg teljes ellátást. ez kényszerítés a javából. az egy hónapos határidő, a tökéletesen ismeretlen új állami nyugdíjrendszer, a kevés nyilatkozattételi helyszín mind arról szólt: ne maradj, vagy megbánod!
  egy medián felmérés: http://vg.hu/penzugy/megtakaritas/nyugdij-dilemma-megijedtek-a-penztartagok-339521
  de te csak nyomd a vakert. egy idő után, amikor elfogynak az "érveid", akkor majd eltűnsz innen.
  Indul a mellébeszélés! kiderül, hogy már fel sem vehetem a pénzt... Már októberi reálhozamfelvételről is beszélnek egyes cikkek.
  Nagyon jó! SAJNÁLATOSAN NYOMÁSRA LÉPTEM VISSZA? UH EZ INKÁBB TERROR, MINT VÁLASZTÁS!
  A mnyp rendszer nem azt mondta, hogy az állam azért mond le a jelenlegi bevételröl, mert a tag a nyugdíj korhatár elérésekor ugyanennyivel fog kevesebbet kérni az államtól?
  Hogy van ez? Megint spontán privatizálták a közösség vagyonát?”
 • 41. Eüdolgozó 2011. február 01. 18:03
  „40. SZILAJ!
  http://www.vg.hu/penzugy/megtakaritas/minden-varakozast-felulmul-a-jogfenntarto-nyilatkozat-akcio-339767”
 • 40. SZILAJ 2011. február 01. 16:28
  „Új hír! Az emberek 96.8%-a választotta az állami nyugdíjrendszert! (Ennyit a Fidesz támogatottságáról...)”
 • 39. SZILAJ 2011. február 01. 16:22
  „" Eüdolgozó" csinálj másfél millió gyereket, aztán jó nyugdíjad lesz! Mellesleg a Fidesz támogatottsága egy fikarcnyit sem lett rosszabb a választások óta. Ezt te csak szeretnéd..... Mellesleg azzal dicsekedni, hogy neked mid nincs, úgyszólván röhejes! Nem a kormány (a jelenlegi) a hibás szerintem, hanem legfőképpen TE magad.”
 • 38. Eüdolgozó 2011. február 01. 00:19
  „37. ÁrtatlanBárányka!
  Közalkalmazuott vagyok az igaz, de érted, értetek dolgozom sok más koöllegával (rendőrrel, tűzoltóval stb... együtt) Nincs LCD Tv-m, és Suzukim, mitöbb autóm sem! Nemhogy Riviéra, de még Balcsi sincs! Ellenben van 1.6 milliós követelésem az elmaradt ügyeleti díjamat illetően amúgy pedig kb 400 Ftos azaz négyes száz Ftos órabérre jövök ki. Ennyit ér az államnak a Te és a többi ember élete és gyógyítása!
  Az államtól kapom a bérem, de ha neked az jó akkor vezessetek be térítési díjat az orvosnál és akkor személyesen Te fizetheted a havi béremet! A 230 órás munkám mellett van egy mellékállásom (a főállásom rovására ahol fáradtabban dolgozom emaitt) ahonnan fizetek be a közösbe vagyis ha így nézem akkor a saját főállású béremnek egy részét magam állom. :-)

  Hosszútávon az államnak mennyibe fog kerülni az, hogy elvett közel 3 ezer milliárdot? 1x ezt a pénzt vissza kell pótolni és fizetmni kell a nyugdíjakat! Ez a megoldás 2-3 évre nagyon jó ez nem is vitás. Mi lesz 10-20-30 év múlva? Honnan lesz pénz? Hosszú távon ez egy rossz döntés volt. Eddig legalább a MNYP tagoknak nem kellett volna majdan annyi nyugdíjat fizetni az államiból mint majd ezután kellene vagy ezután fognak. Anno a pályakezdőknek volt kötelező a pénztárválasztás másnak nem! Ha 1 millió bent levő Ftomra kaptam több mint 300 ezer Ft hozamot akkor az ugye kb. 30%... az infláció pedig 5% körül alakult... Ezekszerint mégsem tőzsdézték el a pénzem...”
 • 37. ÁrtatlanBárányka 2011. január 31. 22:30
  „SZILAJ:
  Nem érzem magam felelőtlennek azért, amiért nem járok szavazni. És igen, sajnos bizonytalannak hívnak, pedig egyszerűen arról van szó, hogy NINCS KIRE szavaznom. Két szar közül választatok. Bukott szar, és korábban bukott szar. Kicsit olyan, mint Boleyn Anna, aki választhatott magának hóhért.

  Eüdolgozó:
  A MNYP-ktől elvett pénzt azt elsősorban a folyó költségvetés hiányára, illetve az államadósság törlesztésére fogják felhasználni. Vagy már meg is tették. Egyébként az államnak sok pénzbe került, a magánnyugdíjpénztár, mert a pénztárakat ilyen-olyan módon támogatták, plusz az utalgatások kezelési költsége, stb. Nem elfelejtendő, hogy a magyar Állampapírt vásárolták túlnyomórészt a MNYP-k, amit ugye szintén az államnak kell majd visszavásárolnia, kamatokkal. Tehát újra csak magát <moderálva> vele az állam.
  Az meg egy igazi kommunista maszlag, hogy a napi 8 óra munkából kell mindenkinek megélni.
  Igaz, meg lehet élni a napi 8-ból, de akkor ne kelljen lcd tévé, új Suzuki, legyen elég a Balaton, ne kelljen a Riviéra, legyen jó a Tesco-s tolltartó, ne kelljen a Hannah Montana-s, stb.

  Az a baj a mai emberek legtöbbjével, hogy hülye a pénzhez. Nem tudjátok beosztani, mérlegelni, eldönteni. Nem tudtok a lehetőségeitekhez mérten élni, hanem mindig a kettővel magasabb társadalmi szinthez próbáltok alkalmazkodni, és azt próbáljátok követni. Ezért nem jöttök ki a fizetésből, és ezért rinyáltok össze-vissza. Ha egy családban mindketten kerestek kb 100ezret, abból nehogy már ne tudjatok még félretenni is.

  Amúgy meg pont te vagy az, aki gyakorlatilag nem fizet a közösbe, mert az államtól kapja a fizetését....”
 • 36. Csetneky 2011. január 31. 21:26
  „30. Eüdolgozó

  Azt miből gondolod, hogy Matolcsy 30 ezer fő maradóval számolt? Csak azért kérdezem, mert ezen az oldalon egy másik cikkben írják, hogy Matolcsy szerint: " a kormány legfeljebb 10 százalékos maradói részaránnyal számolt, a más számítások 3-5 százalék közötti arányt valószínűsítettek". Nos, a durván számolt 3 millió 10%-a ugye 300 ezer, nem pedig 30 ezer. Csak a pontosság kedvéért, egy kis matek.”
 • 35. Eüdolgozó 2011. január 31. 20:34
  „Ahhoz képest hogy a nyugdíjtolvaj-banda azt hazudta "eltőzsdézték" a pénztárak a pénzt... ha van reálhozam akkor bizony pluszban vannak a tagok!”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségügyi határérték felett a levegőszennyezettség Sopronban

A szálló por koncentrációja ismét határérték felett volt Sopronban. A levegő szennyezettsége a… Tovább olvasom