Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Pongrácz Attila: Valóban csak a rászorulók kapjanak segélyt

Sopron - A közgyűlés azért módosított rendeletet, hogy valóban csak a rászorulók vehessenek fel szociális támogatást – mondta el sajtótájékoztatóján Pongrácz Attila (Fidesz-KDNP).

A helyi szocialisták érzéketlenséggel vádolják a Fideszt, miközben a pártjuk által elfogadott országos költségvetésben az állami normatívák sok esetben a 2005-ös szintet sem érik el – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Pongrácz Attila, a Fidesz-KDNP frakcióvezető-helyettese. – A soproni önkormányzat azért módosított rendeletet, hogy valóban csak a rászorulók vehessenek fel szociális támogatást. A cél az volt, hogy egy igazságosabb és valóban rászorultsági alapú támogatási rendszer szülessen. A rendeletmódosításról a Helyi Érdekegyeztető Tanács is tárgyalt, azt mindegyik, így a munkavállalói oldal is támogatta. Az önkormányzat szociális érzékenységét mutatja az is, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet ellenére olyanok is szociális ellátásban részesülnek, akinek egyébként a törvény már nem nyújtana ilyent.

A frakcióvezető-helyettes hozzátette, az önkormányzat a törvényben meghatározott minimum érték feletti rászorultsági összeghatárt állapított meg, azért, hogy a rossz kormányzati intézkedések árát ne a szegények fizessék meg.

Olvasóink írták

 • 12. adele 2009. április 02. 15:35
  „6.Orfeusz
  Volt már ilyen jellegű kezdeményezés a városban. A Családsegítő udvarán üzemeltették "Nyugdíjas bolt" címszó alatt. Eleinte valóban a rászorulók vásárolhattak ott, később már a fél város ott vásárolt. Olcsóbb volt az alapvető élelmiszer és sok ismerős volt...”
 • 11. joco 2009. április 02. 06:02
  „Intel: az az étterem "történelmi" kegyhely: a "vezénylötábornok" hatalma teljében járt ott egyszer-kétszer, és az éttermi-páros(remélem ez nem sérö) innen eredezteti HATALMUKAT( hölgy orgy.képvi, a férfi: alpolg)

  És a témához:Orfeusz irta meg -szerintem- a legjobb "megoldást". A segélyek nagyrésze a segélyezettek torkán szokott "lecsuszni". Elnézést kérek azoktol kik tényleg rászorulnak és és tényleg arra is használják a segélyt amire kapják, de sajnos "élő"- valos példák után irtam a "torkon valo lecsusztatást"”
 • 10. Intel 2009. április 01. 20:36
  „Csabazs és az Arcus étterem?
  Vagy ott csak párt értekezleteket tartanak?”
 • 9. Csabazs 2009. április 01. 18:57
  „Tudomásom szerint azért van a mostani utalványozás,mert ezzel támogatják a soproni vállalkozókat,kereskedőket!Ezt az egyik alpolgármester mondta nekem!
  Ugyebár egy Dömötöri cukrászda is támogatásra szorul!:-xl”
 • 8. Intel 2009. április 01. 18:31
  „6. támogatóm javaslatod!”
 • 7. F.L. 2009. április 01. 15:28
  „Orfeusz megmondta a frankót és maximálisan egyetértek vele. Elég csak körülnézni az utcán...”
 • 6. Orfeusz 2009. április 01. 12:13
  „Ideje lenni változtatni a segélyezés módján. Egyes országokban pénz és utalvány helyett élelmiszer és higiéniai csomagokban adják ki a támogatásokat. Ezáltal alapvető élelmiszereket és higéniai cikkeket biztosítanak a rászorulóknak, nem lehet élvezeti cikkekre vagy bármi másra költeni a juttatást. A rászorulók névre szóló utalványt kapnak, amivel elsétálnak erre a célra szerződött üzletekhez, ahol
  megkapják a csomagot. Természetesen pl. közüzemi támogatási kártyák is kiadhatók lennének, amelyeket az erre a célra készített villany, gáz órákba lehetne belehelyezni és ezáltal kapna a rászoruló szolgáltatást.
  Mindjárt csökkennének a visszaélések!”
 • 5. látó 2009. április 01. 11:41
  „A jelenlegi jogszabályi környezetben, valamint a közigazgatás állapotában a rászorultság a legjobb szándék ellenére sem mérhető.. ezért az ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatok (akár országos, akár helyi szinten) megszületésének egy elve van, a fűnyíróelven megnyirbált juttatások csökkentésének PR kommunikációja!”
 • 4. Ritt 2009. április 01. 10:43
  „Itt az a baj,hogy olyan alakok is kaptak segélyt akik kiléptek az utcára várta őket 1 autó és féláron eladták nekik az utalványokat.Most pedig Sopron olyan utalványokat ad amelyeket részben kocsmákban ,vendéglőkben lehet beváltani,de má nem is adják tovább minek hisz így az egészet ellehet inni.Én 1-dűl nevelem 3gyerekem és azt mondták "nem vagyok rászoruló",pedig az 1-főre eső jövedelem nem is érte el a nyugdíjminimumot tehát járt volna.”
 • 3. mézgaaladár 2009. április 01. 10:15
  „Amit én értek a cikkből. Eddig jónéhányan erkölcstelenül, de kihasználva a jogi kiskapukat, szociális segélyt vettek fel. Most ennek vége szakad. Aki pedig eddig is valóban rászorult volt, ugyanúgy megkapja. Ez miért baj? A csalás nem pártfüggő.”
 • 2. Telepathia 2009. április 01. 09:21
  „Pongrácz Attila egyáltalán nincs azzal tisztába, hogy Sopronba egyáltalán ki az, aki szociálisan rászorúló. Tartott egy sajtótájékoztatot, felolvasott az előtte lévő papir soraiból, de nem fogalmazta meg, nem határozta meg, hogy Sopronba kit tekint a FIDESZ kizárólagosan szociális rászorulónak. Sajnos a fogalomat nem tisztázta, a minimum értéket nem jelölte meg. Az igazságossságról meg felesleges volt beszélni, a kormányzati intézkedést birálni pedig egy farkció vezetőnek nincs a jelenlegi váltságos helyzetben
  hatásköre.”
 • 1. Csabazs 2009. március 31. 20:13
  „Hol található részletesen a módosítás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VasVilla Bringabörze vasárnap

Sopron - Bringabörzét szervez a VasVilla', ahol április 5-én értékesítési jutalék és helypénz nélkül… Tovább olvasom