Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Polgárőrség alakul Szakonyban

Szakonyban lakossági fórumot tartottak, melyen szóba került hogy helyi polgárőrség alakul novemberben.
Lakossági fórumon mutatták be Szakonyban az elmúlt hétvégén a helyi idősek számára létrehozandó távfelügyeleti rendszert. Így a megjelentek ki is próbálhatták, miként működik az egészségügyi és vagyonbiztonsági hálózat, amely az elképzelések szerint még ez év végén megkezdi működését.

Farkas Gyula polgármester szólt arról is, hogy várhatóan november közepén megalakul a helyi polgárőrség. – Ez az egyik alapfeltétele, hogy jól működjön a felügyeleti rendszer – tette hozzá az ötszáz fős település első embere. – Ebben az évben folyamatosan fejlesztettük a települést, így felújítottuk többek közt az iskola és az óvoda tetőszerkezetét. A Fő utca mindkét oldalán elkészült a járda, valamint a központi temető előtti hétszáz négyzetméteres parkoló is. A fiatalokra is gondoltunk, amikor új kapukat vásároltunk a sportpályára. Korszerűsítettük továbbá az orvosi rendelőt.

A polgármester a jövőről elmondta, a képviselő-testület elfogadta a település rendezési tervét, így minden akadály elhárult a száztelkes lakópark megépítése előtt. Jövőre pályázatot adnak be, hogy az utcákat újra leaszfaltozhassák. Szintén pályázati pénzekből szeretnék felújítani a ravatalozót.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb szőlő, jó minőség

Kevés termés, jó minőség, alacsony felvásárlási árak – így összegezhetőek az idei szüret tapasztalata a Soproni történelmi borvidéken. Feleslegesnek bizonyult a gazdák korábbi félelme, miszerint nem tudják eladni termésüket, másrészt pedig, hogy rossz minőségű lesz a szőlő. Nem így történt, nincsenek értékesítési gondok, a minőség pedig jónak értékelhető. Tovább olvasom