Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Polgármesterjelöltek az esélyekről

A soproni polgármesterjelöltektől azt kérdeztük, javítja vagy rontja esélyüket az általános belpolitikai helyzet.
Dr. Fodor Tamás (Fidesz–KDNP): – Mint az ország több pontján, Sopronban is véleményt nyilvánítanak az emberek a Gyurcsány-kormánnyal kapcsolatban. Bizakodunk a győzelemben, amire ez a véleménynyilvánítás is jó esélyt mutat, ugyanis ha nem akarnának változást a polgárok, nem gyűlnének össze estéről estére. Szerencsére Sopronban alkotmányos és demokratikus keretek között zajlik a gyülekezés és a tüntetés.

Dr. Friedl László Mihály (független): – Mint magyar állampolgár nagyon sért, hogy kormányzati részről – mint azt maga a miniszterelnök bevallotta – éveken át hazudtak nekem. Etikai oldalról ez mindenképpen felveti az így megszerzett hatalom legitimitását, ebből eredően morálisan szükséges a kormány lemondása. Ami a soproni tüntetéseket illeti, hangsúlyozom: független vagyok, pártpolitika nem kötődik a nevemhez, így árnyék sem vetülhet rám sem a baloldalról, sem a jobboldalról.

Nagy Tamás (MDF):
– Véleményem szerint egyértelműen javítja – Sopronban is – az MDF jelöltjeinek esélyét a kialakult helyzet. Nem a tüntetéssorozatra gondolok elsősorban, hanem arra, bebizonyosodott, hogy az MDF országosan és helyben is jól értékelte a helyzetet, elsőként mutattunk rá Gyurcsány Ferenc hazugságaira. Nemcsak országos szinten, hanem Sopronban is tudjuk a megoldást a felmerült problémákra. Az MDF nem ült fel a Gyurcsány-féle provokációnak, a politika eszközeivel szeretné rendezni az ország helyzetét.

Német Árpád (SVE–SZSE): – A zavargások senkinek nem hiányoztak, de a soproni események szerencsére békések és törvényes keretek között maradtak. Úgy gondolom, a durva megmozdulások fokozzák a pártokból való kiábrándulást és javítják a civil szféra esélyeit. Mi legalábbis ebben reménykedünk, hiszen a jobb- és a baloldal árokásásának következménye a demonstrációk sorozata. Mi éppen arra vállalkozunk, hogy ezeket az árkokat lehetőségeink szerint betemessük.

Walter Dezső (MSZP–SZDSZ): – Nehéz ebben a helyzetben az esélyeket latolgatni, nem vagyok jós, majd október elsején este kiderül. Mindenesetre én úgy érzékelem, hogy az emberek döntő többsége elítéli a vandalizmust, azt, ami az elmúlt napokban Budapesten történt. A békés tüntetés jogállamban elfogadott tiltakozási forma. Én a fejlődés híve vagyok, ezt képviselem Sopronban is. Senki sem örül a megszorításoknak, de ez szükséges ahhoz, hogy stabilizáljuk az ország gazdaságát és megteremtsük a feltételeket az uniós források fogadásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar szüret Ausztriában

Örülhetnek a Sopron környéki és burgenlandi szőlősgazdák, a sok napsütés idén szép termést, jó minőségű bort ad. A szüret sok helyen már megkezdődött, a Ruszt (Rust) melletti szőlőkben éppen a fehér muskotály kerül a vödrökbe. Itt nem ritka a magyar szó, a tizenöt fős társaságnak legalább a kétharmada Sopronból vagy Szombathelyről jött dolgozni. Tovább olvasom