Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Polgármesteri honlap

Sopron - Elkészült Fodor Tamás polgármester honlapja, amely a www.fodortamas.eu internetes címen érhető el.
A polgármesteri honlapon a soproniak és persze minden más érdeklődő is tájékozódhat a legfrissebb városi hírekről, eseményekről, illetve közvetlenül, elektronikus üzenet formájában is tudnak kérdezni a város vezetőjétől.

A doménnevet Fodor Tamás magánemberként regisztrálta. Ő finanszírozta az elkészítést, és ő téríti meg az üzemeltetés költségeit is, tehát nincs közpénz a www.fodortamas.eu oldalban – tájékoztatott Kuslics Balázs sajtószóvivő.

Olvasóink írták

 • 8. Telepathia 2009. február 15. 08:42
  „A hivatal és városvezetés hibáiról is várju ka apolgáremster úr korrekt tájékoztatást.”
 • 7. metermester 2009. február 15. 05:03
  „""Szociális szolgáltatások adatait titkolta a soproni önkormányzat
  2009-01-28

  Felmérést készít a személyes szociális szolgáltatások magyarországi helyzetéről a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet, betegjogi programja keretében. A TASZ ezért közérdekű adatigényléssel fordult a Sopron Megyei Jogú Város polgármesteréhez, melyben az ellátás jelenlegi színvonalával kapcsolatos adatokat és szolgáltatás-szervezési koncepciókat igényelt. Mivel az önkormányzat nem tett eleget az adatigénylésnek, a TASZ pert indított.


  Dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvéd, aki a TASZ képviseletében a Nyugat-dunántúli régióban látja el az ügyek képviseletét, kiemelte, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint a közérdekű adatot kérelemre az adatkezelőnek a kérelem kézhezvételétől számított 15 napon belül kötelezettsége a kérelmet előterjesztő részére kiadni. Amennyiben az adatkezelő ezen kötelezettségének nem tesz eleget, úgy az igénylő a bírósághoz fordulhat annak érdekében, hogy kötelezze az adatkezelőt az adat kiadására. A Soproni Polgármesteri Hivatal többszöri megkeresésre sem tett eleget e világosan megfogalmazott törvényi kötelezettségének, ezért elkerülhetetlen volt a kereset beadása. A bíróság ezekben az ügyekben soron kívül jár el, aminek megfelelően a Győri Városi Bíróság az első tárgyalást 2008. december 17. napjára tűzte ki.
  A Soproni Polgármesteri Hivatal cinikus módon közel két hónappal a törvényben előírt határidő lejárta után, egy nappal a tárgyalás előtt 20 soros levelével eleget tett az adatigénylési kérelemnek, melyet megküldött a bíróság részére is, azonban a jogtanácsos nem jelent meg a tárgyaláson, hivatkozva más elfoglaltságára, és arra, hogy helyettesítését nem tudja megoldani.
  A bíróság által 2009. január 7-re kitűzött tárgyaláson a Polgármesteri hivatal képviseletében szintén nem jelent meg senki, így a TASZ képviseletében eljáró ügyvéd egyedül hallgatta végig a Győri Városi Bíróság elsőfokú ítéletét, mellyel a bíróság a több tízezer Forintos perköltség megfizetésére kötelezte Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalát.
  Nyilvánvaló, hogy a Polgármesteri Hivatal tisztában volt azzal, hogy jogos az adatigénylő kérelme, mivel a tárgyalás előtt önként teljesítette azt. Felmerül a kérdés, hogy miért volt szükség a per megindítására, miért nem tudott a hivatal peren kívül eleget tenni az amúgy sem megterhelő kérelemnek.
  A TASZ elgondolkodtatónak tartja, hogy a közpénzből közfeladatot ellátók vajon milyen felelősséget viselnek egy-egy ilyen eset után, amikor kényelmességük és mulasztásuk miatt az adófizetők pénzéből kell megtéríteni azt a perköltséget, amelyre nem került volna sor, amennyiben törvényes rendelkezéseket betartva látták volna el feladatukat.
  Amennyiben a perrel kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük, hívja Dr. Szendrő Németh Tamás ügyvédet a 06/70 943 32 39-os telefonszámon

  Dénes Balázs elnök
  Társaság a Szabadságjogokért
  Ügyvédháló hírek | Új hozzászólás Nyomatatóbarát változat ajánlás ismerősnek""”
 • 6. Telepathia 2009. február 14. 10:00
  „Egy magát kereszténydemokartának tartott polgármesternek. ...."ne legyetek gyermekek a gondolkodásban, hanem a rossszaságban legyetek kiskorúak, a gondolkodásban pedig felnöttek!" Talán
  válaszol, hogy honnan van az idézet?”
 • 5. eskorpio 2009. február 13. 11:50
  „Azért mégis közpénzből kapja a fizetését.”
 • 4. Tódi 2009. február 13. 09:13
  „Kedves Balázs! Mennyit fizet Polgármester úr egy fotóért? És mennyit egy cikkért? És gyűjti-e a számlákat az üzemeltetési költségek elszámolásához? És ha magánemberként üzemelteti, miért használja a város címerét? És mit fog szólni ehhez a lépéséhez a Molnár doktornő? Minden állampolgári kérdés válaszadásához egyeztetni kell? Vagy csak a fidesz-katonák kérdései kerülnek fel? Költséges és veszélyes vállalkozás ez a honlap. Csak meg ne bánják.Várjuk a válaszokat.”
 • 3. TancsKaszabell 2009. február 13. 08:47
  „Jó reggelt kívánok ! Polgármester Úr !
  Szép napot mindenkinek!

  Hát,elővarázsoltam a polgármester úr honlapját.
  Nem rossz,olyan mint a többi.A szokásos fidesz stílusú öndicsérő semmitmondó írásokat találtam.Az újdonság erejével hatott rám,hogy kérdezni is lehet és valószínűleg válasz is lesz. Mert van véleményünk,csak a polgármester úr és az őt támogató,vagy talán marionett bábúként mozgató, frakció eddig nem igen volt kíváncsi az ellenvéleményekre a kritikára.Nem voltak kíváncsiak a "zemberek" véleményére ! Ez az ismert fideszes módi!
  Viszont a sopron.hu portálon,ahonnan kiutálták a fórumot,még mindig nem állították helyre a nyilvánosságot.Miért?Meddig várjunk? Persze tudjuk miért.
  Remélem polgármester úr nem vitatja a jogunkat ahhoz,hogy interaktív módon érdeklődjünk SAJÁT ügyeink iránt!

  Emlékszem milyen "zűrzavart" okozott amikor RL fideszes frakcióvezető úr kommentelni kezdett a fórumon.
  Azóta abba hagyta,mi történt valamit elkotyogott,vagy a normális fogadtatás lepte meg a baloldali fórumozók részéről?
  Érdekes módon őt nem anyázták,gyalázták,vitapartnernek tekintették azok a fránya baloldali kommentelök.
  Vajon miért rájuk jellemző a másság elviselése, a tolerancia, a türelem "mások hülyeségei iránt", a normális emberi magatartásformák?
  Akiket viszont a jobboldali kommentelök ,-állítólag az önök eszmetársai,védelmezői -,válogatott nem éppen irodalmi stílusú jelzőkkel illetnek.

  Nagy a valószínűsége,hogy megértően,toleránsan fogjuk Önt bírálni,kritizálni,értékelni,-a következő önkormányzati választásokig-,élve,nem vissza élve az anonimitás adta lehetőséggel.
  Na és a költségek.Hát ez a legnagyobb pozitívuma!Viszont újra itt van helye annak a 7 milliárd Forint -nak.Mire is költik a pénzemet polgármester úr ?Részletes választ várok,persze válasz nincs.
  Miért is csodálkozom ezen? Hiszen a pénzügyi bizottság MSZP-s elnöke sem tudja.

  A honlapját elmentettem,persze nem a" kedvencek" közé,remélem ezt nem tekinti sértésnek.

  Üdvözlettel : TancsKaszabell”
 • 2. Telepathia 2009. február 13. 08:16
  „Csak harag és részlehajlás nélkül irjon a honlapra polgármester úr!”
 • 1. joco 2009. február 13. 06:23
  „Csak a szépre emlékezem: apropo alapján "irodott" honlap????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy lyukat betömnek, kettő lesz helyette

Sopron - Ötvenezer kátyút már megszüntettek az ország közútjain az elmúlt hónapokban, harmincezer… Tovább olvasom