Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

PM: a kormány Sopronban is túlteljesít az üzletbezárásban

A kormány nem munkaalapú, hanem nyomoralapú társadalmat épít - közölte Vörös Viktor (PM).
  
Míg eddig azt hittük, hogy a kormány csak vasárnap óhajtja zárva tartani az üzleteket, mára kiderült, hogy azt sem bánják, ha a zárva tartás a hét minden napjára kiterjed - közölte Vörös Viktor, a Párbeszéd Magyarországért soproni csoportja nevében.

A kormány tudta, hogy a hipermarketeket érintő szabályozása tömeges elbocsátásokat eredményez stratégiai partnerénél, a Tesconál - derült ki a cég hazai vezetőjének sajtónyilatkozatából.


564 Tesco-dolgozó tudta meg az országban, hogy megszűnik a munkahelye, köztük a soproni Teleki Pál utcai S-Market munkavállalói.

- Vajon, miért nem törődött ezzel a magyar kormány? Kik vannak többen: a munkájukból élő dolgozók, vagy a CBA-lánc tulajdonosai? Kiket kell a kormánynak képviselnie? A PM szerint a dolgozókat kellene, de ma nem ez történik - tette hozzá.

A kormány nem munkaalapú, hanem nyomoralapú társadalmat épít. Az elbocsátottaknak legfeljebb három hónapig jár az álláskeresési járadék - a legrövidebb ideig az egész Európai Unióban.

Ha nem sikerül új munkahelyet találni - ilyen rövid idő alatt szinte lehetetlen - jön a közmunka és a foglalkoztatást helyettesítő támogatás monoton váltakozása. Utóbbi ellátás csak 22800 forint, ezt is az Orbán-kormány csökkentette le.

A PM szerint sürgősen erősíteni kellene a munkavállalók utóbbi években gyakorlatilag megszüntetett biztonságát, és a törvényalkotásnak a lakosság érdekeit kellene szolgálnia, nem néhány kivételezett nagyvállalkozóét - zárta Vörös Viktor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházi klub alakul Sopronban

Felolvasó-színházi produkcióval nyitja meg kapuit a soproni teátrum színházi klubja január 21-től. Tovább olvasom