Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Pluszpénzeket kapnak Sopron egészségügyi intézményei

Sopron–Budapest - Az év végéig összesen plusz 149 millió forint forráshoz jut a soproni Erzsébet-kórház, az Állami Szanatórium pedig 84 millióhoz – tájékoztatta szerkesztőségünket Kóczán Zoltán, az SZDSZ helyi elnöke.
– A tb-kassza terhére a kórház szeptemberben 63, az év végéig pedig még 86 millió forintot kap – mondta Kóczán Zoltán, aki erről az Egészségügyi Minisztériumban egyeztetett Kovács Attila államtitkárral. – Ez azért fontos, mert információim szerint a kórház hiánya december 31-ig elérheti a 119 millió forintot. A szanatórium nehéz helyzetén is enyhít az egészségügyi tárca, ebben a hónapban 30, az év végéig pedig 54 millió forinttal.

Kóczán Zoltán arról is beszámolt, hogy ismét új irányt vehet a szanatórium ügye, ugyanis a minisztérium (megint) átadná az intézményt az önkormányzatnak.

– Ez azért is lenne lényeges, mert akkor kialakulhatna egy komplex egészségügyi hálózat Sopronban (a balfi részleggel együtt), amit már az előző városvezetés is tervezett – folytatta Kóczán Zoltán. Arról nem beszélve, hogy elképzelhető, a kórház január elsejétől önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságként működne tovább, s ebbe a rendszerbe lehetne integrálni a szanatóriumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikai konferencia Sopronban

Sopron - A kormányzat és az informatika kapcsolatát taglaló konferencia kezdődött a Hotel Fagusban.… Tovább olvasom