Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Plüsszoknis Mikulás-csomag a sláger

Még bő másfél hét választ el minket Szent Miklós ünnepétől, de a soproni boltok polcain már teljes a dömping.
Az ünnep alapvető hozzávalója a csokoládé Mikulás, melyet minden elképzelhető méretben megvásárolhatunk. Az egészen aprók ára 30 forinttól kezdődik, a közepesek 100-200, a nagyobbak 3-700 forintba kerülnek. Kisebb zacskó szaloncukrot 300-400-ért, a nagyobbakat 600-1500 forintért vihetjük haza. A kényelmesekre gondolva, komplett csomagokat is összeállítottak az élelmiszerüzletek.
Ezeket gyakran csak édessségekből válogatták össze, és nagyságtól függően 200-1800 forintért árulják. A bögrével vagy plüssfigurával kiegészített változatok 800-1900 forintot kóstálnak. A csokik mellett rendkívül széles azon tárgyak skálája, melyekkel készülhetünk a Mikulásra. Rosszcsont gyerekeket, vagy poénból már nem is annyira fiatal ismerőseinket is meglephetjük virgáccsal 150-300 forintért.

Cserepes mikulásvirággal díszíthetjük lakásunkat, ezek ára eléri az 500-1000 forintot. Nagy plüss Mikulás-sapkával is megörvendeztethetjük rokonainkat, ezek ára 1400-1500 forint. A kisebb, elemmel világító darabokat 350-500 forintért tehetjük a kosarunkba.

Igen frappáns és kedvelt megoldás, ha a széles körben használt papír- és műanyagzacskók helyett (például plüssből készült) nagy zoknikba helyezzük az ajándékainkat. Ezeket 700-1900 forintért kaphatjuk meg. Számos ajándék-, virág-, de gyakran még élelmiszerboltban is bukkanhatunk különböző Mikulás-figurákra. Kerámia, plüss, műanyag vagy textil-változatokra is lelhetünk belőlük, mindenféle méretekben, ezek ára pár száz forinttól kezdődik. Aki teljesen azonosulni szeretne Szent Miklós ünnepének szellemével, az választhat mikulásos papír zsebkendőt 150, vagy szalvétákat 230 forintért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csend a szanatórium körül

Nem csak az Állami Szanatórium kertje alussza téli álmát, elcsitultak az intézmény körüli viták is. Úgy tűnik, a szanatórium – egyelőre – marad állami tulajdonban. – Az Állami Szanatórium ügyében nincs újabb fejlemény – nyilatkozta lapunknak Walter Dezső Sopron polgármestere. – Egyelőre nem teszünk újabb lépéseket a szanatórium megszerzése érdekében. Tovább olvasom