Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Plakát- és pénzpályázat a soproni Fáyban

A takarékossági világnap jegyében rendeztek szakmai programokat a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskolában.

Herczeg Lászlóné igazgató elmondta, a diákság egészét érintően meghirdetett prezentáción túlmenően a takarékosság témakörében ezúttal plakát- és pénzalkotó pályázatot is kiírtak. A legjobb alkotásoknak járó díjakat a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara ajánlotta fel.

A plakátpályázat „legjobb összhatás" kategóriájának győztes alkotását Lakatos Flóra, Bősze Dóra, Nyers Aletta és Géró Anett készítette. Mint mondták, a takarékosságot mindnyájan szívügyüknek tekintik. A víz immár nagy érték, ezért egy vízcseppbe helyezték el a földrészeket. A fúrótornyok, a gyárak ábrázolásával – a takarékosságon túl – a környezetvédelem fontosságára is felhívják a figyelmet.

A pénzalkotó pályázat „legélethűbb pénz" kategóriájában Tömösközi Roland „ötvenezrese" diadalmaskodott. – Számítógép segítségével oldottam meg a grafikai munkákat, egy húszezres mintája alapján – részletezte. Fáy András, az ország első takarékpénztárának létrehozója látható az előoldalon, míg a hátlapon a Fáy-szakközépiskola épülete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem hozott sikert az integráció

Az ÁSZ a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) fenntartásában lévő középfokú szakoktatási intézmények körében tartott ellenőrzést. Idetartozik a soproni Lippai-szakképző is. Tovább olvasom