Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Pisztolyával lőtt a kettős gyilkos

Sopron - Két év börtönre ítélte a Soproni Városi Bíróság azt a fegyverkereskedőt, aki előzőleg lőfegyvert adott el a Sopronban 2006 februárjában történt kettős gyilkosság tettesének. Fellebbezés miatt a megyei bíróságon folytatódik a per.

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt egy 36 éves soproni férfi ügyét tárgyalta első fokon a bíróság. A vád szerint az illető volt az, aki előzőleg százezer forintért fegyvereket adott el Sipőcz Zoltánnak, a 2006-os soproni brutális kettős gyilkosság elkövetőjének, noha tudta, nincs neki fegyverviselési engedélye.

A vádlott hivatásszerűen foglalkozott fegyverek, lőszerek kereskedelmével, ilyen eszközök tárolására alkalmas hely üzemeltetésével. Társával Kapuváron nyitott is ilyen vállalkozást még 2001-ben, a soproni lőtéren pedig irodahelyiséget is fenntartott. A lőtéren ismerkedett meg Sipőcz Zoltánnal még 2005-ben.

A fegyverek kapcsán személyes kapcsolatba került vele, s abban az évben ˝feketén˝ egy kispuskát és egy Makarov pisztolyt adott el neki. Sipőcz ez utóbbival végezte ki áldozatait 2006 februárjában.

A tárgyaláson Sipőcz Zoltán ˝túlfűtöttségével˝ kapcsolatban a fegyverboltos elmondta: nem tűnt fel neki, hogy ismeretségük időszakában alkoholt vagy kábítószert fogyasztott volna, de nem is ismerte annyira, hogy megítélje: ez alapviselkedés vagy valamilyen szer hatása. Ám olyan előfordult, hogy hajnali 4-kor telefonált neki ismerőse, valamilyen érdekes fegyvert látott a neten. Pedig mint kiderült: olyan személynek adott el fegyvereket és lőszereket, aki az adott időszakban erősen megromlott egészségügyi állapotban volt, továbbá érzékelhető módon kórosan kötődött a puskákhoz, pisztolyokhoz.

Sopront és az egész ország közvéleményét mélyen felkavarták a 2006 februárjában történt gyilkosságok. Az egyiket egy belvárosi kaszinóban, a másikat az Ágfalvi úti lakóparkban követték el. Egy 21 éves fiatalembert és egy 28 éves nőt lőttek le, mindketten a kaszinó alkalmazottjai voltak. A tettest, Sipőcz Zoltánt alig nyolc óra alatt elfogták a rendőrök. Időközben jogerősen el is ítélték őt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt.

A fegyverboltost állampolgári bejelentés buktatta le. Az ezt követő, 2007 júniusában tartott házkutatások során a kapuvári fegyverbolt telephelyén kaotikus állapotokat találtak: szabálytalanul tárolták a fegyvereket, amelyek közül többnek nem is volt engedélye. A nyomozók ezt követően derítették fel a fegyverboltos és Sipőcz kapcsolatát. A büntetőeljárás kezdetén a hatóságok a fegyverbolt működési engedélyét is visszavonták.

Dr. Gajdos Anikó bíró a vádlottat lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt két év börtönbüntetésre ítélte. Az ügy fellebbezés miatt a megyei bíróságon folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrtorony a Rondellán

Sopron - Megérkezett a várkerületi Rondella-gödörbe tervezett szabadtéri kiállítás első darabja, egy… Tovább olvasom