Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Pintér Géza aranykoszorús festőmester - Derűlátással nézi a jövőt

A soproni iparosok képviseletében és közösségének erősítésében, a szakember-utánpótlás biztosításában végzett tevékenysége elismeréséül Ifj. Flandorffer Ignác-díjjal tüntették ki Pintér Gézát.
  
Pintér Géza aranykoszorús festőmester a díjjal járó összeget a Sopron és Vidéke Ipartestület nyugdíjas-alapítványának ajánlotta fel.

– Tízéves lehettem, amikor szüleim építkeztek. Akkor láttam, milyen érdekes és szép a szobafestő és mázoló munkája, ezért választottam ezt a szakmát. Az építőipari szövetkezetben Holzhoffer Róbert volt a mesterem, neki igen sokat köszönhetek.

Őbenne egy igen felelős, aprólékos finomságokra is figyelő, gondos és kiváló munkát végző embert ismertem meg, akinek bölcs szakmai és emberi intelmei végigkísérik az életemet – fogalmazott Pintér Géza, aki mielőtt önálló vállalkozó lett, az AFIT-ban dolgozott fényezőként. – Az AFIT-ból úgy mentem el, hogy utána visszahívtak, iparosként én festhettem ki az épületek, köztük a nagycsarnok  belsejét. Aztán megalakítottam a PG Color Kft.-t, s Sopron szülöttjeként együtt fejlődhettem a várossal.

Pintér Géza aranykoszorús festőmester a díjjal járó összeget a Sopron és Vidéke Ipartestület nyugdíjas-alapítványának ajánlotta fel. Fotó: Magasi
Pintér Géza aranykoszorús festőmester a díjjal járó összeget a Sopron és Vidéke Ipartestület nyugdíjas-alapítványának ajánlotta fel. Fotó: Magasi


Állítom, szakmunkás-bizonyítvánnyal és mesterlevéllel a kézben csak az ember szorgalmán és bátorságán múlik, meddig juthat el valaki a szakmában. Vallom, hogy az optimizmus a legjobb motiváció: a holnap is jó lesz, ha tisztességgel végezzük munkánkat.

Nem véletlen az ipartestület jelmondata: Isten, áldd a tisztes ipart! Harmincnégy éve vagyok tagja az ipartestületnek, amelynek évek óta a vezetőségében is tevékenykedem. S hogy mit tanácsolnék a kezdő iparosoknak? Sokan először a pénzt látják, aztán a feladatot. A helyes sorrend a munka, s utána csak a megfelelő díjazás.

Pintér Géza igen hálás feleségének, Edinának, akivel jövőre ünneplik 40. házassági évfordulójukat. Cégük évek óta a sportot és beteg gyerekeket is támogat. Két gyermekük született. Szabolcs Budapesten ügyvezető, Veronika – és férje – a céget erősíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni színház - Komáromi vendégjáték

Az évad egyik legfontosabb színházi bemutatóját tartják a hétvégén. A korszerű, a mának üzenő… Tovább olvasom