Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ping - Szving

A tartalmas, zenés darab nagy sikert aratott. Eszenyi Enikő ezúttal érzékeny pinvinglányként varázsolta el a soproni közönséget, a Sopron Petőfi Színházban.
Eszenyi Enikő
A hétfőn este előadott Ping-Szving című előadása bebizonyította: a tartalmas zenés darabokra nagy igénye lenne a nagyérdeműnek. Márpedig ezeknek a táncos–zenés produkcióknak nagyon híján vagyunk. Félnek tőle a művészek, no és a közönség is, mert bizony ez a műfaj hihetetlenül könnyen válhat sekélyes kis produkcióvá. Ezt a csapdát azonban Eszenyi Enikő táncos barátaival játszi könnyedséggel elkerül te.

Eszközei pedig mindehhez egyszerűek. A darab jól szerkesztett, lendületes, a táncosok profik, a jelmezek bohók, a zene változatos, a dal- és összekötőszövegek ötletesek, és nem utolsó sorban Eszenyi Enikő pingvinlánya mindvégig érzékenyen, remek ritmusérzékkel „a markában tartja" az egész állatkompániát. A Combok csókja című, nagysikerű
tangóelőadása után sejteni lehetett: az impulzív színésznő ismét valami izgalmas ötlettel rukkol elő. Először csak az körvonalazódott benne, hogy táncos barátaival valamilyen állatokról szóló zenés darabot adna elő szívesen. Aztán egyik reggel arra ébredt: legyen a főszereplő az elegáns, de egyben humoros, kitartó pingvinlány, a központi tánc pedig ezúttal a 20-as, 30-as évek nagy kedvence, a swing.

A profizmushoz pedig garanciát jelent Bóbis László világbajnok sztepptáncos neve. A swing mellett azonban feltűnik a tangó, a flamenco, a csacsacsa, a rock and roll... Eszenyi Enikő szerencsére nyughatatlan alkat, így a közeljövőben remélhetőleg „újabb bőrbe bújva" táncolja át majd az estét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új városi buszok

Kedvelt család lett a Credo, gyorsan népszerűek lettek a hazai gyártású autóbuszok. A család most… Tovább olvasom