Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Pinceszínház: díszelőadásokkal ünnepelnek

Különleges előadásokkal ünnepli a hétvégén 40 éves fennállását a Civitas Pinceszínház. Pénteken díszelőadás lesz, szombaton a 30 éve műsoron lévő Pléhpofájúakat láthatja a közönség.

Díszelőadással ünnepli pénteken este 40. születésnapját a Civitas Pinceszínház. – Egy válogatott Rejtő–Vadnay–Karinthy elő-
adást tűzünk műsorra ma este 8 órától az elmúlt 10 év legjobb darabjaiból. Erre tulajdonképpen meghívott vendégeket várunk, de korlátozott számban árusítunk is jegyeket – mondta el érdeklődésünkre ifj. Kövesi György, a színház vezetője, aki felidézte a színház múltját is.

– 1973-ban indult a Civitas. Kezdetben a Papréten egy akkori kultúrház, ’79-től pedig a mai Templom utcai pincehelyiség ad otthont a daraboknak. A „költözésben" nagy szerepe volt édesapámnak, aki megneszelte, hogy üresen áll egy pince a belvárosban.

Eldöntötte, ez lesz a megfelelő helyszín a „kocsmaszínháznak". Az akkori tanácsházán elkérte a kulcsot, amit aztán „elfelejtett" visszaadni. Azóta persze legalizálódott a helyzet és – immár 34 éve – hétről hétre vidám, kabarés estek szórakoztatják itt a nagyérdeműt.

40 éves az országos nívódíjjal elismert Civitas Pinceszínház.
40 éves az országos nívódíjjal elismert Civitas Pinceszínház.


A Civitas nemzetközi hírnévnek örvend, több nyugati országban tartottak már bemutatókat. – Mondhatjuk magunkat repertoárszínháznak is, hiszen játszunk pantomimet, drámát, komédiát, kabarét, abszurdot és gyermekeknek szóló darabokat is. Évente 150–170 előadást tartunk. Munkánk elismeréseként a színházi szakma országos nívódíjjal jutalmazott minket.

Szombaton 17 órától találkozót tartanak a „régi" társulati tagokkal. A családias köszöntés után 20 órától szintén díszelőadás kezdődik, a 30 éve repertoáron lévő Pléhpofájúak című előadást tűzik műsorra. A XXI. századi kocsma zajos életét Ladányi Mihály versein keresztül bemutató darabra várják a közönséget.

Vasárnap 18 órától a Civitas Pinceszínház Art Líra Zenekarának koncertje kezdődik a lövéreki zenepavilonban. Vendégzenekar a Hard Líra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költözik a Sopron Holding Zrt.

A költözést már tavaly bejelentette a társaság, mondván, az inkubátorház fenntartása rendkívül… Tovább olvasom