Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Pilis Invest: most négy százalékot fizetnek ki

Sopron - A hitelezői választmány kérését elfogadva a felszámoló beleegyezett, hogy közel ötszázmillió forintot kifizessenek a Pilis Invest károsultjainak. A közel négyezer kisbefektető egyformán négy százalékot kap.

Javában folyik a Pilis Invest ellen indított felszámolási eljárás. Az öt éve tartó ügyben, amelynek során közel négyezer kisbefektetőt károsított meg a magas hozamot ígérő befektetési szövetkezet, talán először szolgál jó hírrel a soproni és győri, valamint a környéken élő mintegy négyszáz károsultat képviselő dr. Szekeres Csaba ügyvéd.

– A felszámolási eljárás során kötelező jelleggel készült mérleg tárgyalásán kezdeményeztük, hogy bár a felszámolóbiztos nem tervezte, mégis legyen a meglévő pénzeszközökből a károsultak részére kifizetés.

A Kelet Holding Rt. képviseletében eljáró Buga Imre felszámolóbiztos elfogadta a javaslatot, így ha az jogerőre emelkedik, némi pénzhez jutnak a károsultak.

dr. Szekeres Csaba ügyvéd a Kisalföldnek elmondta, mintegy nyolcszázmillió forint folyt be a vagyontárgyak értékesítéséből, miközben közel tizenkétmilliárd követelést jegyeznek. A felszámoló ebből nem egészen ötszázmillió forintot oszt el úgy, hogy a nyilvántartott befektetők a Pilis Investre bízott megtakarításuk négy százalékát fogják megkapni.

Ez bizony kevés annak, aki milliókat veszített, vagy az összes megtakarított pénze odaveszett, de azért a semminél, mi tagadás, több...

Hűtlen kezelés

A Pilis Invest-botrány még 2004 márciusában robbant ki, ekkor  függesztette fel a szövetkezet a célrészjegyek kifizetését. A cég ellen a felszámolási eljárás 2004. június 30-án lépett életbe, ezt követően rendőrségi ügy is kezdődött, amely vádemeléssel zárult. A Fővárosi Bíróságon 2008 márciusában tárgyalták először az ügyet.  A fő vád a szövetkezet elnöke és igazgatósági tagjai ellen a hűtlen kezelés.


Olvasóink írták

  • 1. Telepathia 2009. március 15. 16:32
    „Egy millió forint helyet kaptam 39.000.-Ft 6 év után.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos bordatörés - gyalogos okozott bajt a kerékpárúton

Sopron - A gyalogos hibájából szenvedett sorozatos bordatörést tegnap délután egy kerékpáros a Deák… Tovább olvasom