Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Pilis Invest: a történet vége

A várakozásoknak és a Kisalföld információinak megfelelően a Fővárosi Bíróság jogerősen is elrendelte a Pilis Invest felszámolását.
A károsultak a közzétételtől számított 40 napon belül jelenthetik be igényüket a felszámolónál. A Fővárosi Bíróságon felszámolás indult a mintegy négyezer tagjának közel 11 milliárd forinttal tartozó Pilis Invest Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet ellen. A fizetésképtelenné vált cég felszámolásával a bíróság a Kelet-Holding Gazdasági Tanácsadó és Kereskedelmi Rt.-t bízta meg, a Pilis felszámolóbiztosa Buga Imre.

Bár a Kisalföld már július 8-i számában hírt adott a felszámolásról, a döntés csak akkor válik hivatalossá, ha az a Cégközlönyben megjelenik. Ennek várható időpontja pedig július 25.

A felszámoló a Pilis Invest honlapján máris tájékoztatja a szövetkezet mintegy négyezer károsultját. A www.pilis-invest.hu internetes címen olvasható, hogy mindazok, akik a követeléseket a felszámolás során hitelezőként érvényesíteni kívánják, a Cégközlönyben való megjelenéstől számított negyven napon belül jelenthetik be igényeiket a felszámolónál (Kelet-Holding Gazdasági Tanácsadó és Kereskedelmi Rt., 1054 Budapest, Honvéd utca 8. I/2. C).

Sopronban több mint 900 károsultja van a szövetkezetnek. Közülük közel háromszázan bízták meg jogi képviselettel dr. Szekeres Csaba ügyvédet. Mint megtudtuk, a jogásszal szerződésben álló károsultak igénybejelentését intézi az iroda, bár a regisztrációs díjakat nyilván a befektetőknek kell majd befizetniük. Akik nem bízták ügyvédre képviseletüket, egyénileg jelenthetik be a felszámolónál igényüket.
Csak a szabályosan és a megadott időben bejelentett igényeket fogadják el, s csak akkor, ha a károsult befizeti a követelés teljes (kamatos) összegének egy százalékát, de legalább ezer, illetve legfeljebb százezer forint regisztrációs díjat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi választások szeptemberben

Fertőszéplakon július 22-én ül össze az öttagú helyi választási bizottság, hogy kitűzze az időközi… Tovább olvasom