Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Pilis-Invest: holnap tárgyalás

Budapest–Sopron - A Fővárosi Bíróságon holnap délelőtt tartják a Pilis-Invest-ügy első tárgyalási napját. A felszámolás alatt lévő szövetkezet elnöke és igazgatósági tagjai ellen a hűtlen kezelés a fő vád, de más bűncselekménnyel is meggyanúsította őket az ügyészség.
Éppen négy éve – 2004. március elején – robbant ki a Pilis-Invest-botrány, mert a szövetkezet felfüggesztette a kifizetéseket. Vezetői akkor azt ígérték, hamarosan rendeződik a helyzet és a vagyonelemek értékesítéséből kifizetik a kisbefektetőket. Erre azonban nem került sor, sőt, a hitelezők csődeljárást kezdeményeztek, amely még mindig tart.

Országszerte mintegy négyezren bánják, hogy magas hozam ellenében a Pilisre bízták a pénzüket, jegyzett követelésük több mint tízmilliárd forint.
A csődeljárás 2004 júniusában lépett életbe, ezt követően pedig rendőrségi vizsgálat indult, kezdetben ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás során került képbe a szövetkezet elnöke és az igazgatóság tagjai. A rendőrség végül vádemelési javaslattal zárta le az aktákat, az ügyészség pedig vádat emelt. Holnap 9 órától a Fővárosi Bíróság Fő utcai épületében tartják az első tárgyalási napot a vád ismertetésével és a nyilatkozatok megtételével, illetve az ügy érdemi tárgyalásával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdték a csatornázást a Várkerületen

Sopron - Újabb munkát kezdett a Betonút Zrt. a Várkerületen, ahol az úgynevezett nyomott… Tovább olvasom