Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Petőházán és Lövőn is bővítették az iskolát

A keddi tanévnyitó keretében Petőházán és Lövőn adják át a felújított és kibővített iskolai épületet. A két fejlesztés összértéke 80 millió forint.


Petőháza: Szolgálati lakásból tanterem

- Az iskola melletti szolgálati lakást visszaadta a korábbi bérlője, így lett lehetőségünk arra, hogy tantermet és nevelőszobát alakítsunk ki - fogalmazott Piskolti Béla, Petőháza polgármestere. - Nagy szükség volt már erre, ugyanis az elmúlt években nőtt a nálunk tanuló gyermekek száma. Saját erőnkből, harmincegymillió forintból végeztettük a tető cseréjét, valamint a gépészeti felújítást.

Petőházán az alsó tagozat működik, ahol 53 gyermek tanul.
Petőházán az alsó tagozat működik, ahol 53 gyermek tanul.


A polgármester hozzátette, egy település megtartó erejét nagyban meghatározza az, ha helyben van az iskola. Petőházán az alsó tagozat működik, ahol 53 gyermek tanul. A fertőendrédi iskola bezárása után sokan járnak majd át ide. Az ő utazásukat is segíti a két éve átadott iskolabusz.

Lövő: Két új tanterem, informatikai- és nyelvi labor

A lövői önkormányzat a saját forrásaiból - mintegy 50 millió forintból újította fel - illetve bővítette az általános iskolát. Az 1955-ben épült, majd a '80-as években tornaszobává átalakított épületrészre már ráfért a felújítás.

- Az épület felső szintjén két alsó tagozatos tantermet alakítottunk ki, alul pedig megmaradt a tornaszoba, amelyet szintén felújítottunk - mondta Rákóczi László, az iskola igazgatója. - Az épületet teljes egészében korszerűsítettük, az ablakcserétől kezdve gépészeti munkákig. Az átalakításnak köszönhetően az iskola főépületében felszabadult két terem. Itt alakítottunk ki egy informatikai- és nyelvi labort. Továbbra sem tettünk le azon korábbi tervünkről, hogy létrehozzunk egy térségi tornacsarnokot. Ehhez pályázati támogatást remélünk.

A lövői önkormányzat a saját forrásaiból - mintegy 50 millió forintból újította fel - illetve bővítette az általános iskolát.
A lövői önkormányzat a saját forrásaiból - mintegy 50 millió forintból újította fel - illetve bővítette az általános iskolát.


Az igazgató hozzátette, ökoiskola révén már tavaly korszerűsítették a fűtést. Így mintegy negyven százalékos költség megtakarítást értek el.

- Az informatikai oktatás fejlesztésére korábban tízmillió forint támogatást nyert Lövő - tette hozzá Balics János polgármester. - A szerződés aláírása után kezdődhet el a tizenhét új számítógép beszerzése. Jól is jött a segítség, hiszen az iskola nagy terve, hogy egy térségi ECDL vizsgaközpontot hozzon létre.

A petőházi és a lövői új iskolai szárnyakat kedden, az ünnepélyes tanévnyitó keretében adják át. Mindkettő rendezvényen részt vesz Ivanics Ferenc, a térség országgyűlési képviselője is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüreti napok Balfon

Augusztus közepén megjelentek az első madárijesztők a balfi buszfordulónál. Tovább olvasom